Transporturile de persoane, verificate de poliţiştii sălăjeni

 

Poliţiştii sălăjeni au organizat, în cursul zilei de joi, 27 august, o serie de acţiuni preventive pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere cu implicarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane, verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat şi controlul stării tehnice a vehiculelor utilizate în transportul de persoane.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, analiza realizată la nivelul Direcţiei Rutiere relevă faptul că, la nivel naţional, în perioada 1 ianuarie – 20 august, autovehiculele destinate transportului public de persoane au fost implicate, cu vinovăţie, în producerea a 105 accidente de circulaţie grave, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa, două au fost rănite grav şi alte 25 au fost rănite uşor.
În Sălaj, în primele opt luni ale acestui an, s-a înregistrat un singur accident de circulaţie grav, în care a fost implicat, cu vinovăţie, un autovehicul destinat transportului public de persoane. Evenimentul rutier s-a produs în municipiul Zalău şi s-a soldat cu rănirea gravă a unei persoane. „Având în vedere necesitatea reducerii riscului de victimizare prin accidente rutiere cu implicarea autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri şi persoane, verificarea legalităţii activităţilor de transport rutier şi controlul stării tehnice a autovehiculelor, joi, 27 august, la nivelul întregului judeţ, toate structurile de poliţie rutieră au executat acţiuni de control în trafic, care au vizat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri”, a precizat sursa citată.
În urma acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 16.000 de lei, pentru diferite încălcări ale codului rutier.
Printre cei sancţionaţi joi de oamenii legii s-a numărat şi Marcel S., din Satu Mare, care a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului Zalău, în timp ce efectua o cursă ocazională pe direcţia Satu Mare – Cluj. Acesta a fost amendat cu 630 de lei pentru lipsa asigurării de bunuri şi persoane la bordul autoturismului.
Cu aceeaşi sumă a fost sancţionat şi Alexandru B., din Cehu Silvaniei. Şoferul conducea microbuzul pe DN 1F, pe direcţia Cehu Silvaniei – Zalău. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că acesta transporta persoane în plus faţă de numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare.

Alte articole

2 Thoughts to “Transporturile de persoane, verificate de poliţiştii sălăjeni”

  1. cenzorul șef

    Dar de nesimțirea motocicliștilor pe drumurile publice, nu vă legați, domnilor polițiști?

  2. Anonim

    Dar despre transportul de persoane Zalau-Budapesta fara bilete si pe bani la negru efectuat de PITYU TRANS SRL de pe strada Closca din Zalau cind o sa-i vina rindul?

Leave a Comment