Totul despre dependente pe un singur site

A fost lansat un nou serviciu european de informare cu privire la alcool, droguri si adictii. Portalul Elisad este sustinut de Comisia Europeana si furnizeaza utilizatorilor un catalog de resurse de informatii web cu privire la aceste teme. Portalul poate fi accesat cu link-ul www.addictionsinfo.eu. Biroul de presa al Centrului de Prevenire, Consiliere si Evaluare Antidrog Salaj informeaza ca prin acest portal utilizatorii au acces gratuit la aproximativ 1.000 surse de internet de inalta calitate cu privire la alcool, droguri si adictii din 35 de tari europene, disponibile in 17 limbi.

Totodata, vizitatorii site-ului pot cauta informatii despre educatie si prevenire, tratament, politici si cercetare si pot gasi resurse nationale si internationale, precum si linkuri catre organizatii europene de interes.

Portalul Elisad este un proiect care a fost initiat in anul 2002, a fost dezvoltat cu ajutorul a 24 de centre de documentare specializate si organizatii partenere din reteaua Elisad, iar toate resursele catalogate au fost selectate si evaluate de specialisti in domeniu. Pentru ca este rezultatul unei colaborari europene de succes, platforma on line Elisad va facilita contacte intre profesionistii care lucreaza in domeniul drogurilor si dependentelor. Proiectul a fost condus de Toxibase din Franta si coordonat de Archido, un serviciu de informare privind drogurile din cadrul Universitatii din Bremen – Germania. In Romania, organizatia responsabila cu colectarea de date, evaluarea si realizarea versiunii in limba romana este Agentia Nationala Antidrog.

Leave a Comment