Tinerii din centrele sociale din județ, preveniți cu privire la consumul de droguri

Zeci de tineri și copii, aflați în centrele sociale din județ, au primit vizita polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară, a Serviciului Rutier Sălaj, dar și a specialiștilor antidrog Sălaj – respectiv a Centrului de Prevenire și Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj. Aceștia au desfășurat activități preventive în centrele sociale din județ din Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou și Zalău.

Consumul de droguri și alcool rămân în continuare în atenția structurilor de prevenire, scopul fiind acela de a preveni și combate faptele comise sub influența unor astfel de substanțe. Tinerilor li s-a explicat despre efectele nocive ale consumului de droguri și alcool în exces, dar și modul în care este afectată capacitatea de concentrare și reacție a celor aflați sub influența acestora.

De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la consecințele consumului de alcool și droguri, respectiv la comiterea unor fapte grave de către persoane aflate sub influența lor. Sfatul polițiștilor și reprezentanților CPECA Sălaj pentru tinerii și copiii aflați în centrele sociale din județ a fost să rămână lucizi și conștienți de pericolele la care se expun. Prin activitățile preventive desfășurate, tinerii au fost informați și li s-au explicat vulnerabilitățile și riscurile la care se expun atunci când intră în anturajul nepotrivit și se lasă pradă curiozităților specifice vârstei.

Activitățile preventive în rândul tinerilor și copiilor din județ vor continua și în perioada următoare. „Vă recomandăm tuturor să nu consumați astfel de substanțe, care creează dependență și nu aduc nimic bun în viața dumneavoastră”, este mesajul celor implicați în activitatea de prevenire și informare.

One Thought to “Tinerii din centrele sociale din județ, preveniți cu privire la consumul de droguri”

  1. […] Zeci de tineri și copii, aflați în centrele sociale din județ, au primit vizita polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară, a Citeste mai mult […]

Leave a Comment