Termen decalat: Spitalele vor trece in subordinea primariilor pana in 1 iulie

Termen decalat: Spitalele vor trece in subordinea primariilor pana in 1 iulieDesi pana mai ieri, reprezentantii sistemului de Sanatate anuntau ca, de la 1 ianuarie 2010, spitalele vor trece in subordinea autoritatilor locale, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca nu toate unitatile spitalicesti vor fi supuse reorganizarii. Lista celor care vor fi transferate catre primarii va fi stabilita abia in saptamanile viitoare, termenul pana la care masura sa fie pusa in practica fiind decalat pentru 1 iulie.

Trecerea spitalelor in subordinea autoritatilor locale va avea loc pana in 1 iulie si nu incepand din ianuarie 2010, asa cum anuntau reprezentantii Ministerului Sanatatii la finele anului trecut. Pe langa decalarea termenului, ministrul Cseke Attilla a anuntat ca masura reorganizarii nu va privi toate spitalele, ci doar o parte din ele.

Lista cu cele care vor fi supuse schimbarilor va fi hotarata in perioada urmatoare, pe baza unui set de criterii stabilite la nivel de Minister. Masura urmareste implicarea administratiilor locale in sprijinirea activitatii medicale pe plan local, prin asigurarea finantarii in principal.

Managerul Spitalului Judetean e pentru descentralizare

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Ioan Muresan, a opinat ca descentralizarea este o masura necesara in sistemul sanitar romanesc, dar trebuie sa fie rezolvat si aspectul financiar, fara de care lucrurile vor ramane in acelasi stadiu ca si pana acum.

Alte articole

Leave a Comment