Ţărăniştii clujeni se implică în lucrările de reabilitare a Casei Memoriale “Iuliu Maniu”

Graţie unei donaţii venite din partea filialei Cluj a PNŢCD, cei care se ocupă de administrarea Casei Memoriale “Iuliu Maniu” din Bădăcin au demarat, zilele trecute, lucrările de împrejmuire a imobilului şi a mormintelor familiei Maniu. Demersul va fi finalizat în perioada următoare, au transmis reprezentanţii echipei de campanie “Salvaţi Casa Memorială <<Iuliu Maniu>>”.

“După ce am reușit să obținem actele de proprietate, am decis să împrejmuim conacul, să îl separăm de Centrul pentru copiii cu handicap. Nu am reușit să finalizăm lucrarea, deoarece volumul de muncă a fost mare, dar ne-am propus să mai facem o astfel de acțiune în viitorul apropiat. Împrejmuirea nu va afecta sub nicio formă funcționarea Centrului pentru copiii cu handicap sever. Ei vor rămâne, în continuare, cu 4 ha din suprafaţă și vor folosi o intrare separată, iar noi vom folosi intrarea principală”, a precizat parohul Cristian Borz.

Materialele necesare pentru cei 300 de metri liniari de gard, în valoare de 10.000 de lei, au fost plătite de către ţărănistul clujean Călin Buzoianu. Acesta a participat ca voluntar, alături de Horea Dan, preşedintele PNŢCD Cluj şi de Dan Drăgan, preşedintele organizaţiei Cluj-Napoca a formaţiunii politice. Sâmbătă, 10 septembrie, acestora li s-au alăturat şi câţiva ţărănişti sălăjeni. Nelipsiţi au fost credincioşii comunităţii greco-catolice din Bădăcin.

Pentru a face rost de banii necesari continuării lucrărilor de reabilitare a casei memoriale, campania derulată în acest sens continuă, orice contribuţie fiind binevenită. “În timp ce statul încă stă să se gândească cine a fost Iuliu Maniu, oamenii sunt dornici să ajute și se alătură acestei campanii, contribuind atât cu bani, cât și cu muncă voluntară, atunci când este necesar. Demersul nostru nu se va opri până când nu vom reuși să ducem la îndeplinire dorința lui Iuliu Maniu, ca acel spațiu să devină un loc pentru educarea tinerilor. Apelăm, din nou, la toți cei care înțeleg importanța acestui monument istoric”, subliniază echipa de campanie într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, a rămas o datorie de 18.000 lei către firma care s-a ocupat de reabilitarea fundației și a pereților, însă ar fi nevoie de susținere financiară pentru a putea demara și susține lucrările la acoperiș. Starea avansată de degradare a acoperișului poate pune în pericol lucrările deja realizate. Pentru a evita acest lucru, cei interesați pot dona în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400
Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj

2 Thoughts to “Ţărăniştii clujeni se implică în lucrările de reabilitare a Casei Memoriale “Iuliu Maniu””

  1. Anonim

    Fiind vorba de rolul statului, cred că ar fi de întrebat primarul Boncidai Csaba al Periceiului (de care aparține satul Bădăcin), cîți bani a dat pentru Casa lui Iuliu Maniu? Că pe site-ul comunei, nu există nimic în afară de ceva cu o ceapă. Regretabil și că Dacian Cioloș provine din Pericei, probabil că n-a auzit de Iuliu Maniu.

  2. Anonim

    Primarul din Pericei este un mincinos. Plătească-i Dumnezo!

Leave a Comment