Sute de tone de deseuri reciclabile colectate din Zalau

Sute de tone de deseuri reciclabile colectate din Zalau

Campania de colectare selectiva a deseurilor, demarata de Primaria Municipiului Zalau, in colaborare cu SC Ave Salaj Ecoserv SRL, in luna iulie, continua si in perioada 3-7 august. Astfel, din toate zonele cu case din oras, se vor ridica sacii distribuiti pentru colectarea deseurilor de hartie si mase plastice. Cu aceasta ocazie, Primaria Zalau face cunoscut ca se vor distribui saci noi, pentru ca activitatea de colectare a deseurilor reciclabile sa fie continua si in aceste zone.

Pe de alta parte, municipalitatea apreciaza ca, in 2009, cantitatea de deseuri reciclabile colectate la nivelul municipiului este buna: PET – 90,70 tone, plastice – 50 de tone, hartie si carton -602 tone. Totusi, colectarea deseurilor reciclabile in zonele cu locuinte individuale nu a dat rezultate optime in prima zi din august, cand practic a inceput colectarea sacilor distribuiti luna trecuta.

Deoarece cetatenii nu au scos la poarta sacii cu deseuri, in ziua stabilita, de pe toate strazile programate pentru ridicarea deseurilor biodegradabile, dintr-un numar de aproximativ 1.000 saci distribuiti, luni s-au colectat doar 50 de saci. Locuitorii din zonele de case, care au primit, si vor primi, saci pentru colectarea deseurilor de hartie si mase plastice (inclusiv PET), sunt invitati sa scoata la poarta sacii cu deseuri, in aceasta saptamana, si ulterior, in zilele din prima saptamana a fiecarei luni, se arata intr-un comunicat remis de Primaria Zalau.

Leave a Comment