Sute de sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială

Polițiștii sălăjeni au luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2019. Peste 100 de infracţiuni au fost sesizate şi 360 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În perioada 18-30 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2019.

Astfel, în perioada de referință, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 136 de infracţiuni, din care 26 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 36 contra patrimoniului (furturi, distrugeri),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 11 persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, oamenii legii au aplicat 360 de sancțiuni contravenționale. 

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 1853 de sancțiuni, din care 15  pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 709 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 92 de permise de conducere (39 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 33 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 624.700 lei.

Pentru siguranța dumneavoastră în perioada sezonului estival, polițiștii vă sfătuiesc:

Când plecați de acasă:

Încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau colectarea frecventă a corespondenței de către un vecin sau o persoană de încredere.

Nu lăsați sume mari de bani sau valori în casă.

Nu postați pe rețelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteți departe de casă, întrucât poate constitui o invitație pentru hoți!

Acordați o atenție sporită lucrurilor personale atunci când mergeți să vă relaxați, în timpul ieșirilor la iarbă verde, la piscine, ștranduri sau la pescuit.

Nu lăsați obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plajă!

În stațiune:

Când ați ajuns la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate lângă mașină. Nu expuneți sumele de bani pe care le dețineți!

Lăsați-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luați la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăților curente!

Nu lăsați nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenție sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă.

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise! Este calea cel mai ușor accesibilă hoților!

Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

 

 

Alte articole

Leave a Comment