Sute de salajeni au uitat sa-si ridice certificatele de inmatriculare si permisele auto

Sute de salajeni au uitat sa-si ridice certificatele de inmatriculare si permisele auto

* Chiar daca neprezentarea certificatului de inmatriculare sau a permisului auto – la cererea organelor de politie – le poate aduce amenzi consistente, sute de salajeni nici macar nu s-au sinchisit sa-si ridice actele de la Serviciul Public Comunitar de Regim Permise si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPIV) Salaj.

Pana la eliberarea actelor de la SPCRPIV Salaj, respectiv a certificatelor de inmatriculare si a permiselor auto, posesorii primesc in schimbul acestora o dovada valabila pentru 15 zile. Insa, se pare ca unii salajeni nu tin cont de termenul de expirare a dovezii si-si uita actele, cu lunile, pe rafturile de la SPCRPIV Salaj.

Dupa cum ne-a declarat Sorin Tirle, seful Serviciului de Inmatriculari Salaj, la sediul institutiei zac 245 de certificate de inmatriculare si peste 200 de permise de conducere neridicate de catre posesori. Avem foarte multe acte care ar fi trebuit ridicate de acum cateva luni de zile, chiar si certificate de inmatriculare din luna decembrie 2008. Nu stiu din ce cauza aceste persoane nu se prezinta sa-si ia actele. In cauza, nu putem lua masuri impotriva acestora, decat sa-i atentionam ca trebuie sa vina sa si le ridice si sa le poarte asupra lor atunci cand se urca la volan, ne-a spus Sorin Tirle. Se pare ca nici amenda nu-i sperie pe salajeni. Pentru neprezentarea actelor, la cererea organelor de politie, se aplica o sanctiune contraventionala cu amenda intre 360 si 480 de lei, plus 4 puncte de penalizare. Din pacate, in registrele Politiei salajene nu exista o statistica privind totalul sanctiunilor aplicate pentru astfel de abateri, respectiv pentru neprezentarea certificatelor de inmatriculare sau a permiselor auto. In concluzie, cei aproximativ 500 de salajeni care circula cu masinile pe drumurile tarii, fara a avea asupra lor certificatul de inmatriculare a masinii sau permisul auto, isi vor aminti ca au uitat sa-si ridice actele doar daca vor avea ghinionul sa-i opreasca in trafic Politia.

Alte articole

Leave a Comment