Sute de firme salajene, declarate inactive de Fisc

Sute de firme salajene, declarate inactive de Fisc

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a declarat inactive un numar de peste 362 de firme din judetul Salaj, la finalul lunii iunie, potrivit listei centralizate a agentilor economici declarati inactivi conform OPANAF 819/2008 si OPANAF 575/2006 actualizata si publicata la 20.06.2011 pe site-ul ANAF. Cei 362 de agenti economici inactivi la nivelul DGFP Salaj reprezinta 0,57 la suta din totalul de 63.368 de agenti economici declarati inactivi la nivel national.

Sunt declarati inactivi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica, adica cei care nu au depus nicio declaratie pe parcursul unui semestru calendaristic, carora nu li s-a aprobat, la cerere, de catre organul fiscal competent, o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative (regim derogatoriu).

O societate care a devenit inactiva fiscal nu mai are cod valid de TVA, deci nu mai poate emite facturi. Practic, din punct de vedere fiscal, o astfel de firma nu mai exista, pana la o eventuala reactivare.

Contribuabilii declarati inactivi se reactiveaza daca li s-a aprobat, la cerere, trecerea la regimul derogatoriu de declarare sau si-au indeplinit toate obligatiile declarative.

Alte articole

Leave a Comment