Starea de sănătate a zălăuanului Florin Răcoare nu s-a îmbunătățit

Sărbătorile de iarnă și Anul Nou l-au găsit pe Florin Răcoare, zălăuanul bolnav de leucemie, pe același pat de spital, departe de casă. Tânărul pentru care mii de sălăjeni s-au mobilizat în acțiunea de strângere de fonduri pentru realizarea transplantului medular este, în continuare, sub supraveghere medicală și tratament intensiv, la clinica din Italia în care a fost internat în urmă cu câteva luni. De atunci și până acum, starea de sănătate a lui Florin Răcoare nu a dat semne notabile de îmbunătățire, iar infecțiile care apar în aceste cazuri au fost tot mai dese și mai greu de învins, întârziind procedura chirurgicală de transplant medular. În acest context, medicii nu se pot gândi deocamdată la efectuarea operației, singura procedură medicală în măsură să îl vindece pe Florin. Deși starea lui nu este prea bună, așa cum reiese din rândurile scrise de logodnica acestuia, Florin este optimist și îndură cu răbdare și curaj toate procedurile medicale, dar și efectele adverse ale medicației deosebit de complexe care, de multe ori, îi dau stări de rău, de oboseală sau dureri.

“Dragii noștri, ne-am fi dorit un altfel de Crăciun, altfel de Sărbători, cum le petreceam în fiecare an: alături de familiile și prietenii noștri, acasă în România. Momentan acesta este doar un vis, un vis frumos, pentru care ne luptăm să se concretizeze cât mai curând. Din păcate, starea lui Florin nu e foarte bună, luptându-se în continuare cu infecții localizate în diverse părți ale corpului, cu febră și dureri. Suntem tari și nu ne lăsăm! Mulțumim pentru rugăciunile și gândurile voastre”, a scris pe o rețea de socializare, logodnica lui Florin Răcoare.

Situația gravă a tânărului zălăuan a beneficiat de cea mai mare mobilizare de care sălăjenii au dat dovadă vreodată într-un caz medical, în județul nostru, banii necesari operației – din păcate, neefectuate deocamdată – dar și spitalizării, fiind strânși în timp record.

 

 

sursa foto: Facebook

Leave a Comment