Starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți, o declarație de presă la finalul ședinței cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți membri ai guvernului pe tema măsurilor în contextul epidemiei de coronavirus. Președintele României a spus că starea de necesitate va fi, cel mai probabil, prelungită din 16 iunie, fiind în curs de stabilire unele măsuri noi de relaxare în anumite segmente.

“Am luat în discuție posibile măsuri de relaxare și posibilitatea prelungirii stării de alertă, din 15 iunie. Considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, în sensul în care unele restricții nu vor mai fi în vigoare din 15 iunie. Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă. Vor putea fi posibile evenimentele private cu 20 de persoane în interior, 50 în exterior. Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private, a piscinelor exterioare. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri este sub 5 cazuri la 1 milion de locuitori în ultimele 14 zile. Deocamdată aici nu se încadrează în măsurile de relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia. Vom urmări cu mare atenție comunicările UE și unde lucrurile se schimbă vom acționa imediat”, a spus Klaus Iohannis. Printre măsurile care, cel mai probabil, vor fi continuate continuate sunt, purtarea măștii, regulile stricte de igienă cunoscute. Președintele României a adresat un mesaj ferm și parlamentarilor. “Către parlamentari, cei care trebuie să voteze pentru prelungirea stării de alertă: fiți responsabili. Dacă sprijiniți Guvernul putem controla eficient răspândirea epidemiei. Nu puneți sub semnul întrebării acum la final aceste măsuri care s-au dovedit corecte”.

 

 

3 Thoughts to “Starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită”

  1. Anonim

    @17:05. Mai termină, mă obsedatule!

  2. Anonim

    Așa-ziși „liberali”, cu mentalitate comunistă. Le place controlul populației. Este una dintre trăsăturile esențiale ale totalitarismului, scrisă în toate manualele de istoria contemporană a României. Probabil vor pierde alegerile. Dar sînt sigur că și-a făcut plinul și gașca asta.

  3. Anonim

    Au ajuns să le placă controlul populației, ca în totalitarism, nu pot renunța.

Leave a Comment