Sălăjenii sunt așteptați la muncă în fermele pomicole spaniole

Un grup de firme din regiunea Lleida, Spania, oferă pentru primăvara acestui an 150 locuri de muncă în agricultură, în ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise etc.). Producătorul caută forță de muncă în acest domeniu, prin rețeaua Eures, astfel încât toți cei interesați se pot adresa Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă Sălaj.

Muncitorii vor lucra în câmp: cules fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), curățat pomi; în fabrică: aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Sunt oferite 150 locuri de muncă după cum urmează: 100 -femei pentru munca în câmp și ambalat în depozit; 50 – bărbați pentru munca în câmp, dintre care: un șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); doi șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și doi tractoriști.

Nu se solicită cunoștințe de limbă străină, iar salariul este de 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp), respectiv 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică).

Transportul dus-întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10 la sută din salariu în primul an și în al doilea an 5 la sută din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește un set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE).

Durata contractului este pe perioada aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Persoanele care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală “apt pentru muncă”. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019. 

 

 

Alte articole

Leave a Comment