Singurul sălăjean „centenar”, sărbătorit de autorități

Prefectul judeţului Sălaj a răspuns invitaţiei „centenarului” Grigore Şolomomean, din Chendrea, fiind prezent, sâmbătă, 1 septembrie, alături de directorul de Cancelarie, Dan Chiş, şeful de serviciu Mircea Ciocian şi primarul comunei Bălan, Maghiar Isaia, la aniversarea a 100 de ani a singurului sălăjean în viaţă, care s-a născut odată cu România.

Prefectul i-a oferit lui Grigore Şolomonean, ce a împlinit 100 de ani la finalul lunii august, un tort şi o distincţie din partea instituţiei, alături de urările de sănătate şi o viaţă cât mai liniştită, alături de numeroasa sa familie.

Grigore Șolomonean a luptat pe frontul Celui De-al Doilea Război Mondial, iar când s-a întors pe meleagurile natale a ridicat, ca meșter zidar, peste 100 de case în satul natal și localitățile din jur.

„Centenarul” a fost mai fost vizitat, în luna iunie, de prefectul județului Sălaj, Florin Florian și reprezentanți ai primăriei Bălan și ai structurilor MAI din județ, el primind atunci, din partea ministrului de interne, Carmen Dan, un drapel național, o insignă și scrisoarea din partea ministrului de interne, alături de tortul tricolor, un buchet de flori și un baston.

Grigore Șolomonean le-a împărtășit atunci vizitatorilor traumatizanta călătorie de întoarcere de pe front, dar și momente plăcute petrecute alături de familia numeroasă, ce se compune acum din patru copii, 10 nepoți și 10 strănepoți.

Alte articole

Leave a Comment