Şimleul a fost împânzit cu camere de supraveghere

Oraşul de sub Măgura este supravegheat video, după ce în urmă cu o săptămână, Primăria a montat în mai multe zone ale urbei, 26 de camere video care să vegheze pentru siguranţa cetăţenilor.

Primarul Septimiu Ţurcaş ne-a declarat că proiectul, care a costat aproape 47.000 de lei, va asigura un plus de securitate pe străzi şi în câteva din zonele dintre blocuri. „Sunt vizate toate ieşirile din oraş, intersecţiile mai aglomerate, precum şi în spatele unor blocuri, unde am considerat că sunt locuri mai sensibile din punct de vedere al siguranţei cetăţeanului. Nu am putut acoperi toate dorinţele, însă avem în plan să implementăm o a doua etapă a proiectului în anul ce vine”. Astfel, celor 26 de camere montate în aceste zile, li se vor adăuga în 2017, alte aproximativ zece.

Potrivit edilului, centrul de monitorizare a fost amenajat în incinta primăriei, acolo unde imaginile vor fi urmărite în permanenţă de câte un poliţist local. Alţi doi ochi vor veghea de la Poliţia din Şimleu, acolo unde a fost montat un monitor, conectat la serverul sistemului. În ceea ce priveşte imaginile suprinse, acestea vor fi stocate aproximativ trei-patru săptămâni.

„Existenţa unui sistem de supraveghere video într-un oraş civilizat din Uniunea Europeană este o normalitate. Vrem să avem o linişte mai mare şi să putem identifica, la nevoie, persoanele certate cu legea. Camerele sunt performante, permit mărirea imaginii astfel încât să putem identifica numărul de înmatriculare al autevehiculelor”, a adăugat Septimiu Ţurcaş.

Alte articole

9 Thoughts to “Şimleul a fost împânzit cu camere de supraveghere”

 1. Anonim

  Aveți grijă ăștia cu LCO,WOX și alte combinații…Luați-o spre păduri !

 2. Lucian

  In oras din ce in ce mai european, bravo domnului Primar !
  Alo, se aude domnule primar din Zalau ?????

 3. Anonim

  Nu-s cam multe 26, la anul 36 de camere într-un târg de cca 10.000 de locuitori?

 4. Anonim

  SEPTI trebuie sa-si urmareasca cumva amantele, nu?

 5. Anonim

  mai astia din simleu de va plangeti ca SEPTI va bombardeaza femeile santeti penibili, inseamna ca voi nu faceti nici o treaba daca toate umbla asa dupa el

 6. Alfaman

  Are succes la panarame fiindca are functie importanta. Parasutele se simt „bine” cu d’astia.

 7. unu

  pt. cel de la ora 9.19.Sa ai grija de mata si de nevasta nu de altii!

 8. Anonim

  Camerele sunt calculate raportat la numarul de hoti si nu la numarul de locuitori,cred.

Leave a Comment