Şimleu Silvaniei se înfrăţeşte cu Rîşcani

Consilierii şimleuani au aprobat acordul de înfrăţire între oraşul de sub Măgura şi sectorul Rîşcani din Chişinău, Repoblica Moldova. Cu această ocazie, la Şimleu a fost prezent vicepretorul sectorului, precum şi profesorul Valeriu Chiper, conducătorul Ansamblului „Moştenitorii” din Chişinău.

Am demarat procedura de înfrăţire cu sectorul Rîşcani. Consilierii locali şi-au dat, vineri, acordul de principiu, după care urmează să obţinem avizele necesare de la Ministerul Afacerilor Externe şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, ne-a declarat primarul Septimiu Ţurcaş. Acesta a precizat că parteneriatul cu sectorul moldovean datează de acum 14 ani, ca urmare a unei colaborări între Clubul Copiilor din Şimleu şi Ansamblul „Moştenitorii” din Chişinău.

În tot acest timp au avut loc importante schimburi culturale între cele două comunităţi, tineri, pensionari şi oameni de afaceri din oraşul nostru vizitând Rîşcaniul. Ceea ce ne dorim noi să facem acum este să oficializăm o înfrăţire care există de când e lumea în sufletele noastre”, a mai spus Ţurcaş.

Oraşul Şimleu Silvaniei mai este înfrăţit cu trei localităţi din Ungaria (Nyirbator, Szarvas şi Albertirsa) şi derulează un proiect de înfrăţire cu localitatea Petach Tikva din Israel.

Alte articole

Leave a Comment