Si procurorii isi restrang activitatea

Dupa ce judecatorii din Salaj anuntau, la inceputul saptamanii, ca isi restrang activitatea, nemultumiti fiind de recentele evolutii ale politicilor publice din domeniul justitiei, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj au decis sa se alature protestului, suspendand activitatea de relatii cu publicul.

Constatand ca Guvernul vrea sa adopte o lege unica a salarizarii personalului platit din fonduri publice si pe fondul drepturilor salariale restante, Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a decis sa se solidarizeze cu judecatorii salajeni si sa restranga activitatea. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Rodica Vaida Pece, a declarat ca, la fel ca judecatorii, procurorii vor amana cauzele, cu exceptia celor urgente, iar urmarirea penala si supravegherea urmaririi penale se vor face doar pentru situatiile prioritare. Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a decis solidarizarea cu protestul colegilor judecatori, prin suspendarea activitatii de relatii cu publicul. Se vor sista primirea de plangeri, cereri si memorii la sediul Parchetului, dreptul de petitionare urmand a fi respectat prin corespondenta. Procurorilor de sedinta li se recomanda formularea unor concluzii de amanare a cauzelor, cu exceptia celor urgente. La fel, urmarirea penala si supravegherea urmaririi penale se vor face doar in situatiile prioritare, a spus Rodica Vaida Pece.

Prin protestul lor, procurorii salajeni atrag atentia asupra proiectului legii unice a salarizarii si a drepturilor salariale restante, aspecte ce afecteaza statutul magistratilor, cu consecinte grave asupra independentei, impartialitatii si obiectivitatii acestora.

Leave a Comment