Sergiu Uleniuc, inginerul sălăjean pentru care motocicleta a ajuns un stil de viață

Mâinile îi alunecă foarte ușor pe carcasa rezervorului, se așază cu grijă în șaua din piele, iar motorul începe să toarcă întruna. E mare, e frumoasă, e o „indiancă” ce atrage privirea celui pe lângă care trece, iar Sergiu Uleniuc este cel care o conduce. Sergiu este un sălăjean pentru care motorul a devenit o parte din viața sa.

Pe Sergiu l-am întâlnit prima oară la festivalul motocicliștilor desfășurat anul trecut la ștrandul din apropierea orașului Șimleu Silvaniei. Nu știam cine e, dar l-am cunoscut datorită motocicletei sale, un model „Indian” cu o culoare aparte. Motocicleta lui m-a impresionat și l-am întrebat de prețul plătit pentru motor. A devenit agitat, a râs, și-a frecat palmele și mi-a șoptit ceva, un preț de peste 15.000 – 16.000 de euro, cred eu. Mi-a spus să nu îl mai întreb de câți bani plătește pentru motociclete și l-a înfundat râsul. Am râs și eu, știam că orice pasiune costă, că o pasiune adevărată nu se discută, pasiunea trebuie trăită, gustată. Timpul a trecut, iar Sergiu a ajuns președintele Clubului Motocicliștilor din Sălaj. Ne-am întâlnit din nou pentru a discuta despre MMC Biker’s Fest, un eveniment care a reunit și în acest an sute de motocicliști din țară și străinătate. De această dată, pe Sergiu l-am rugat să îmi spună și despre el, despre motorul său, dar și despre profesia pe care o practică în viața de zi cu zi.

Topografia și pasiunea pentru motoare

În primul rând, Sergiu este un familist convins, așa îl simt eu. Profesional vorbind, Sergiu este inginer, iar topografia este profesia sa de bază. În schimb, motocicleta a ajuns pasiunea vieții sale. „Ce vezi tu aici este o motocicletă Indian cu motor de 1.8, o bijuterie, este o dragoste pentru mine care a ajuns să facă parte din viața mea. Sper să nu mă despart prea curând de ea. E foarte mult crom pe ea, îmi place. Înainte de asta am avut tot o motocicletă Indian, dar a mers până la urmă în Timișoara. O să glumesc. Îmi plac aceste motoare pentru că îi fac concurență lui Gadiel Zaharie, fostul președinte care preferă Harley- Davidson. Trebuie să fim diferiți, nu? Nu mă întreba cât a costat pentru că e aproape soția mea și va spune că sunt nebun, o să îmi spună că mă dau cu garsoniera”, mi-a spus Sergiu.

Nebunia și motocicleta

Motocicleta a apărut în viața lui Sergiu în studenție. „ A fost o nebunie. Eram cu colegii de facultate. Ne-am hotărât să ne luăm motoare, voiam să ne dăm pe două roți, dar pasiunea adevărată vine din familie. Tatăl meu a fost motociclist. Pentru că era miner, tatăl meu făcea naveta cu motorul, așa se ducea la muncă. Așa a ajuns motocicleta aproape totul dacă ne referim la pasiune”, a încheiat Sergiu.

Leave a Comment