Se intentioneaza crearea unui corp de manageri publici

Ministerul Administratiei si Internelor, prin UCRAP, ANFP si INA, deruleaza campania de promovare din cadrul Proiectului Tinerilor Profesionisti (Young Professionals Scheme). Campania a fost lansata la inceputul lunii aprilie cu scopul de a informa asupra rolului Managerilor Publici in administratia publica. Intr-un comunicat remis de Institutia Prefectului Judetului Salaj se arata ca principala realizare a Proiectului Tinerilor Profesionisti o reprezinta crearea unui corp de manageri publici formati din punct de vedere profesional, in spiritul valorilor managementului sectorului public din Statele Membre ale Uniunii Europene. Tinerii Profesionisti au fost selectati, formati si evaluati conform standardelor europene si sunt angajati dupa absolvire in administratia publica. In acest moment, se desfasoara selectia pentru cel de-al patrulea ciclu, care a inceput in data de 8 decembrie 2008. Acest ciclu se desfasoara pe baza realizarilor si a initiativelor anterioare si urmareste selectarea, instruirea si plasarea in sistem a unui numar de aproximativ 120 de Tineri Profesionisti in 2010.

In acelasi comunicat, Prefectura arata ca schema anuala de plasare este un demers al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si vizeaza identificarea pozitiilor vacante din cadrul serviciului public. Astfel, in acest an, 107 de absolventi din ciclul 3 vor fi plasati in cadrul unor institutii publice, unde vor putea contribui la procesul de reforma administrativa. Profilurile in detaliu ale absolventilor disponibili pentru angajare pot fi accesate de pe site-ul proiectului, http://www.yps.ro/profiluri/index.html.

Din anul 2003, de cand a demarat proiectul, au fost pregatiti 327 de manageri publici.

Cele patru cicluri ale Proiectului Tinerilor Profesionisti s-au desfasurat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, in valoare de 14,5 milioane de euro, iar asistenta tehnica pentru acest al patrulea ciclu a fost gestionata de un consortiu international condus de European Consultants Organisation (ECO).

Alte articole

Leave a Comment