Scoala de soferi – nula pentru zeci de salajeni

Scoala de soferi - nula pentru zeci de salajeni

Zeci sau chiar sute de salajeni nu vor putea sustine probele de examen in vederea obtinerii permisului de conducere. Este vorba de cursantii care si-au incheiat orele de scoala dupa data de 11 iunie, cu instructori care nu se regasesc in listele aprobate de catre Autoritatea Romana Rutiera (ARR) – Agentia Salaj. Pana ieri, 14 candidati au fost scosi din salile de examinare si nu vor putea sustine probele pana ce situatia nu va fi reglementata le nivel central.

Dosarele candidatilor care au terminat scoala de soferi dupa data de 11 iunie anul curent, cu instructori care nu apar in lista reactualizata din 30 iulie a scolilor si instructorilor autorizati de ARR – Agentia Salaj, nu vor putea sustine examenul pentru obtinerea permisului auto. Potrivit Ordinului MAI 1497/2009, validarea datelor privitoare la scolile de conducatori auto autorizati si instructorii auto autorizati de Autoritatea competenta se efectueaza prin compararea cu listele furnizate de ARR, prin agentiile teritoriale. Remus Stanciu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Salaj, ne-a spus ca fisele de scolarizare ale candidatilor pentru permisul auto vor fi validate si acceptate in conditiile in care acestea contin toate elementele stabilite prin ordinul mai sus amintit. In Salaj, se primesc doar dosarele candidatilor care au efectuat orele de scoala cu conducatori auto din cadrul scolilor autorizate sau cu instructori autorizati dupa lista reactualizata din 30 iulie de ARR Agentia Salaj. Astfel, cei care au terminat scoala de soferi cu instructori care nu apar in lista reactualizata, chiar daca au promovat examenul teoretic, nu vor fi programati la proba practica, la oras, pana la clarificarea situatiei, ne-a declarat Remus Stanciu.

Luni au fost scoase din concurs opt dosare ale celor care urmau sa sustina proba practica, iar in decursul zilei de ieri, alte sase. Seful SPCRPCIV Salaj a adaugat faptul ca dosarele vor fi verificate si confruntate cu lista ARR – Agentia Salaj pe masura ce candidatii se vor prezenta la examen. Reprezentantii ARR – Agentia Salaj spun ca nu vor lua masuri pana la aparitia normelor de aplicare a noilor reglementari legislative. Astfel, pe langa faptul ca unii salajeni nu vor mai putea sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere, acestia vor ramane si fara banii dati pe scoala de soferi. Care acum, nu le mai este recunoscuta.

Leave a Comment