Săracii Zalăului au „topit” alimentele trimise de UE

În timp ce în alte reşedinţe de judeţ, alimentele gratuite asigurate de către Uniunea Europeană pentru persoanele nevoiaşe zac neridicate în depozite, în Zalău, săracii s-au înghesuit din timp pentru a intra în posesia produselor.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţi Primăriei Zalău, 5.604 beneficiari din municipiu au intrat până în acest moment în posesia alimentelor comunitare, alţi 138 fiind aşteptaţi să facă acelaşi lucru. „În stoc au rămas următoarele cantităţi de alimente: 2.346 kg de făină albă, 1.242 kg de mălai, 690 litri de ulei, 414 kg de zahăr, 138 pachete cu paste, 276 cutii cu zacuscă, 138 cutii cu roşii în bulion şi 552 cutii cu conservă de carne”, susţin oficialii municipalităţii.
Reamintim că în cadrul Programului European de Distribuire a Alimentelor, peste 5.700 de zălăuani nevoiaşi au fost incluşi pe lista beneficiarilor de ajutoare comunitare. Acestea pot fi ridicate de la punctul de distribuire din incinta Punctului Termic 38, situat în cartierul Brădet, în spatele Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău.
Au dreptul la aceste produse alimentare beneficiarii venitului minim garantat, persoanele cu handicap grad I şi II, pensionarii cu venituri de maxim 400 de lei şi şomerii, indiferent că sunt indemnizaţi sau nu.
Fiecăruia i se cuvine câte un pachet compus din17 kg făină albă, 9 kg mălai, 0,5 kg paste făinoase, 5 l ulei, 0,8 l roşii în suc propriu, 0,8 kg zacuscă, 0,25 kg miere de albine şi 3 kg zahăr şi 1,2 kg conservă de carne.
La nivel de judeţ, peste 38.000 de sălăjeni cu venituri mici au fost cuprinşi de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în lista persoanelor care pot primi alimentele europene. Din totalul beneficiarilor, aproape 10.000 trăiesc din venitul minim garantat, 13.000 au grad de handicap, peste 3.500 sunt şomeri, iar 11.000, pensioari. În clasamentul localităţilor cu cei mai mulţi beneficiari conduce detaşat reşedinţa de judeţ, urmată fiind de Jibou, Şimleu Silvaniei şi Crasna.

Alte articole

One Thought to “Săracii Zalăului au „topit” alimentele trimise de UE”

  1. Zalauan

    Intradevar, „revolutia” romana, a invins!
    Suntem sarantocii Europe, pe locul doi la saracie.
    No, acum avem”democratie” !

Leave a Comment