Săptămâna fărădelegilor: peste 100 de infracţiuni constatate şi 1.000 de sancţiuni aplicate de poliţişti

Mai multe acţiuni pe linie judiciară, de ordine publică, circulaţie rutieră dar şi controale ce au vizat activitatea economică, s-au derulat pe parcursul a şapte zile,  acțiuni la care au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigarea criminalității economice și de la structura de investigaţii criminale. Astfel, în perioada 5 -11 august, poliţiştii au acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În această perioadă, polițiștii au intervenit la 103 sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea, 78 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În urma activităților, au fost constatate 92 de infracţiuni, din care 62 judiciare, 19 la regimul circulaţiei, două de natură economică și nouă au constituit alte fapte. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 89 de persoane. De asemenea, poliţiştii au aplicat 127 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, două pentru fapte de natură economică şi 29 pentru fapte de altă natură. Totodată, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 851 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care două sancțiuni au fost aplicate pentru consum de alcool, 415 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 434 pentru alte abateri. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 223.335 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus suspendarea a 29 de permise de conducere, dintre care şase pentru consum de alcool, 14 pentru viteză și nouă pentru alte abateri.

De asemenea, în perioada de referință, în cadrul acţiunilor, oamenii legii au retras zece certificate de înmatriculare. Dintre infracţiunile constatate nu au lipsit conducerile fără permis, furturile, infracţiunile comise cu violenţă sau cele care au tulburat ordinea şi liniştea publică.

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment