Sancţiuni de 200.000 de lei aplicate de comisarii Gărzii de Mediu

O firmă de colectare fier vechi şi un atelier auto autorizat pentru dezmembrarea vehiculelor scoase din uz au fost sancţionaţi, recent, la finalul săptămânii trecute, de inspectorii de la Garda de Mediu (GM) Sălaj cu amenzi în valoare totală de 200.000 de lei. Motivul ? Pe malul văii Agrij, în comuna Creaca, au depozitat deşeuri rezultate din activitatea de dezmembrare auto.

 

În zonă, comisarii instituţiei au observat că sunt abandonate deşeuri şi au început cercetări amănunțite. Astfel, au identificat autorii implicaţi respectiv transportatori, dar şi proprietarii de deşeuri. Potrivit reprezentanţilor GM Sălaj, a fost sancționată o firmă de colectare fier vechi care efectua şi dezmembrarea autovehiculelor fără a fi autorizată, o firmă autorizată pentru dezmembrari, un atelier auto neautorizat, dar şi o firmă autorizată în domeniu, pentru care s-a propus şi suspendarea autorizației de mediu pentru nenumărate nereguli.

Concret, vehiculele pentru care firma elibera certificate de distrugere erau date la anumite persoane pentru a circula cu ele sau a le dezmembra.

“De asemenea, au mai fost sancționate persoanele care au transportat deşeurile, dar şi proprietarii care le-au radiat la cerere din circulație. Aceştia au declarat că depozitează maşinile pe terenul aflat în proprietate, însă le-au vândut la diferite persoane neautorizate. În total au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 200.000 de lei”, au precizat reprezentanţii GM Sălaj.

Leave a Comment