Sancțiune record pentru un pădurar din Sălaj: zece mii de lei amendă și lemn de peste 950 de lei confiscat

Un pădurar din județul Sălaj a primit o amendă uriașă, în valoare de 10.000 de lei, după ce a emis avize de însoțire a materialelor lemnoase fără respectarea prevederilor legale.

Potrivit reprezentanților Poliției Sălaj, în urma verificărilor efectuate la un ocol silvic de pe raza județului, s-a constatat că un pădurar de 27 ani, în 9 august 2019, a emis trei avize de însoțire primare a materialelor lemnoase, fără a respecta prevederile legale privind întocmirea acestora, a expediat cantitatea de 6 mc material lemnos, fără a respecta prevederile și termenele autorizațiilor de exploatare, respectiv a eliberat avizele din alte locuri decât coordonatele geografice stabilite pentru autorizațiile de exploatare și fără a emite coduri online sau offline.

Bărbatului i-au fost aplicate nu mai puțin de nouă  sancțiuni contravenționale cu amendă, în cuantum total de 10.000 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos în volum de 6 mc, în valoare de 960 lei.

Alte articole

3 Thoughts to “Sancțiune record pentru un pădurar din Sălaj: zece mii de lei amendă și lemn de peste 950 de lei confiscat”

 1. Anonim

  din pacate acesta este doar varful icebergului in salaj

 2. Anonim

  10 mii? Floare la ureche. Pe ăștia îi face in 2 zile. Au pădurarii o vorbă: cine a numărat lemnele în pădure?

 3. Anonim

  10:19, e doar baza, cu care de spala pe maini,
  cei care sunt in varf, nu ii vedem noi!

Leave a Comment