Salajenii se inghesuie la inmatricularea masinilor

Salajenii se inghesuie la inmatricularea masinilor

Sute de salajeni au luat cu asalt ghiseele Serviciului de Inmatriculari, in ultimele saptamani, speriati ca de anul viitor vor avea de platit sume astronomice pentru a-si inmatricula masinile. Iar la Registrul Auto Roman, sa te tii bine: efectuarea verificarii tehnice in vederea inmatricularii se poate programa, cel mai devreme, doar dupa data de 7 decembrie.

Incepand cu luna octombrie, numarul salajenilor care depun solicitari pentru inmatricularea masinilor s-a dublat. Autoritatile se asteapta la o crestere semnificativa a numarului de masini second hand care vor fi aduse la inmatriculat in ultima luna din an.

Inmatriculari x 2

Reprezentantii Serviciului de Inmatriculare spun ca numarul solicitarilor a crescut din cauza ca Guvernul a decis sa mareasca taxa de poluare si sa introduca taxa de prima inmatriculare pentru masinile cu norma de poluare Euro 5. Daca in lunile de vara se inmatriculau in jur de 30 de autovehicule zilnic, incepand cu luna octombrie numarul s-a dublat, ajungang chiar pana la 70 de autovehicule zilnic. Este consecinta directa a propunerilor legislative potrivit carora taxa de poluare se va scumpi incepand de anul viitor. De asemenea, numarul de solicitanti pentru inmatricularea autovehiculelor a crescut si ca urmare a recursurilor facute la Curtea de Apel Cluj in procesele cu cei care refuza sa plateasca taxa de inmatriculare, a declarat seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehicule Salaj, Remus Stanciu.

Potrivit sursei citate, in cazul in care vor fi introduse aceste taxe, de masinile Euro2 si Euro3 nu se va mai atinge nimeni, in aceste cazuri taxele de inmatriculare depasind valoarea efectiva a masinii.

Programari cu duiumul la RAR

Aceeasi situatie aglomerata se intalneste si la Registrul Auto Roman. Potrivit purtatorului de cuvant al Registrului Auto Roman, Lorena Buhnici, la nivelul judetului Salaj numarul solicitarilor pentru efectuarea verificarii tehnice au crescut simtitor fata de perioada anterioara lunii octombrie. Volumul de munca este mult mai mare in aceasta perioada fata de lunile trecute. Intr-adevar, programarile au crescut, insa fara sa afecteze programul de lucru. In alte judete mai mari a fost prelungit programul cu publicul, insa nu este necesar acest lucru si in judetul Salaj. Chiar si asa, inginerii si colegii nostri lucreaza pana la ultima masina programata pentru ziua respectiva si asa se va lucra si in luna decembrie, ne-a declarat purtatorul de cuvant.

Cei care doresc sa isi inmatriculeze autoturismele trebuie sa treaca mai intai pe la sediul RAR Salaj, situat pe bulevardul Mihai Viteazul nr.102/A (in Panic), in functie de programarile ce se pot face la numerele de telefon 0260-669.867 si 0260-669.915.

Taxa si pentru masinile noi?

De anul viitor, taxele de inmatriculare vor creste, potrivit propunerilor Guvernului. Iar pentru prima data, aceste modificari legislative vizeaza si motorizarile Euro 5, chiar si masinile noi, fiind stipulata o taxa si pentru inmatricularea acestora. Valorile sunt cuprinse intre 95 si 2.200 de euro in functie de capacitatea motorului. In cazul Euro 4, taxa va varia intre 438 si 2.120 de euro, iar taxa de prima inmatriculare pentru masinile de lux va ajunge la valoarea de 7.660 de euro. Majorari vor fi inregistrate si la taxa pentru Euro 3, care va incepe de la 1.095 de euro si poate ajunge la 3.800 de euro, in timp ce taxele pentru masinile Euro 2 pot ajunge pana la 33.000 de euro.

Executivul va da astfel o lovitura dura comertului cu masini second-hand, punandu-i, in acelasi timp, la cheltuiala suplimentara si pe cei care vor opta pentru masini noi. Asta, daca se va aproba proiectul privind taxa pentru poluarea auto in anul 2011, propus de Ministerul Mediului.

Alte articole

Leave a Comment