Sălăjeanca Diana Tănăsescu, sportiva cu păr de aur și brațe de fier

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că la 16 ani, sălăjeanca Diana Tănăsescu a obținut medalia de bronz la Campionatul European de Box din Italia. Adolescenta visează să devină profesoară de educație fizică și sport, îi place să cânte și speră că va obține măcar o medalie la Jocurile Olimpice.

Diana a fost prezentată astăzi într-un cadru oficial de conducerea Clubului Sportiv Municipal Zalău. În calitatea sa de director al CSM Zalău, Silviu Mureșan, i-a mulțumit tinerei pentru rezultatul deosebit cu care s-a întors din Italia, prezentarea sportivei în fața jurnaliștilor prezenți fiind urmată și de un moment festiv în semn de apreciere pentru Diana și antrenorul său, Adrian Popuțea, un alt fost mare sportiv al Sălajului. Diana impresionează nu doar prin performanța sportivă, ci și prin frumusețe și comportament. Boxul nu a ajuns întâmplător în viața sa. Elevă fiind, la școala unde învăța Diana au venit mai mulți antrenori de box în căutarea de tinere talente. La început, Diana a refuzat să practice acest sport. A apreciat că nu i se potrivește. Fratele său și cu o colegă de clasă au ales să înceapă antrenamentele. Diana nu a stat pe gânduri și s-a dus și ea la antrenamente, iar de aici totul este o poveste cu multă muncă, seriozitate, iar apoi cu rezultate. Adolescenta provine dintr-o familie de sportivi. Fratele său a practicat boxul, iar tatăl său a fost pasionat de fotbal. Poate puțin emoționată, Diana și-a acoperit pumnii. Mi-au atras atenția brațele sale prin frumusețe, dar și prin urmele de antrenament. Se vede dela distanță că această tânără practică sportul de performanță, credeți-mă. În pofida puterii din pumnii săi, Diana pare blândă și foarte stăpână pe ea, poate chiar blândă. Așa mi s-a părut. Tânăra a zâmbit și mi-a spus că cei mai mulți băieți din jurul său sunt impresionați de activitatea sa ca sportivă într-un sport dominat doar de bărbați, în cele mai multe cazuri.

Adrian Popuțea, antrenorul din spatele performanței

În spatele fiecărui sportiv cu rezultate de excepție stă un antrenor serios, disciplinat, bine pregătit. Adrian Popuțea, un fost mare boxer sălăjean, este antrenorul care o pregătește pe Diana. Adrian a început să o pregătească pe Diana în primăvara anului 2018. Și-a dat seama din prima clipă că eleva sa are potențial și nu s-a înșelat, dovada fiind rezultatele obținute în ultimul timp.

Performanțe pentru CSM Zalău

La rândul său, directorul CSM Zalău, Silviu Mureșan, a punctat importanța derulării unor acțiuni de selecție în întreg județul Sălaj, activitate care permite descoperirea de tinere talente chiar și acolo unde nu te aștepți. „Avem o bună colaborare cu autoritățile din Șimleu Silvaniei. Ne-au pus la dispoziție un spațiu, iar antrenorii noștri fac zi de zi selecție printre copii. Găsim cei mai buni copii și îi aducem la Zalău. Aici îi înscriem la școală, le oferim cazare, masă, tot ceea ce este nevoie pentru a învăța bine și pentru a face performanță în sport. Suntem un club de performanță, punem un mare accent și pe selecție, pe căutarea de tineri talentați. Avem mulți sportivi deosebiți, iar Diana a ajuns să fie componentă a lotului național. Povestea sa în lotul național este abia la început, asta cred eu”, a spus Silviu Mureșan.

One Thought to “Sălăjeanca Diana Tănăsescu, sportiva cu păr de aur și brațe de fier”

  1. Johhny

    Da, sa stea linistita ca in mod garantat isi va distruge sanatatea, fara cale de intoarcere.
    Bravo ei, deja a inceput !! Daca pentru barbati box-ul e un sport extrem de stresant si dur si cu enorme implicatii la sanatate, atunci pentru femei este cu si mai mari efecte distrugatoare. Dar ma rog, dreptul de a te sinucide sau macar de a te autodistruge nu ti-l poate lua nimeni

Leave a Comment