Râul Crasna, poluat cu urină și fecale de animale

Duminică, 25 februarie, în jurul orei 17, autoritățile responsabile cu protecția cursurilor de apă au fost sesizate că, pe raza localității sătmărene Giorocuța, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale și olfactive.

Reprezentanții Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj și Satu Mare s-au deplasat imediat în teren și au prelevat probe de apă din mai multe secțiuni. În urma investigațiilor în teren, reluate astăzi, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj au identificat probleme în stocarea deșeurilor lichide provenite din activitatea de creștere a bovinelor. De pe un teren în pantă, acestea au fost antrenate de precipitații în râul Crasna.

Potrivit oficialilor Apelor Române, unda de poluare s-a propagat în județul Satu Mare. Angajații SGA Satu Mare continuă monitorizarea cursului de apă. Din fericire nu a fost identificată mortalitate piscicolă.

Specialiștii Laboratorului de Calitatea Apelor precizează că aplicarea procedurilor specifice pentru obținerea rezultatelor analizelor implică parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentrațiilor și verificarea rezultatelor, fiecare etapă necesitând anumite intervale de timp pentru fiecare indicator de calitate analizat, informează un comunicat al Apelor Române.

3 Thoughts to “Râul Crasna, poluat cu urină și fecale de animale”

  1. […] provenite din activitatea de creștere a bovinelor. De pe un teren în… Articolul Râul Crasna, poluat cu urină și fecale de animale apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    La Criseni e urina și fecale de la om

  3. Anonim

    Valea Zalăului este moartă de 40 de ani și nu bagă nimeni de samă.Si curge pe sub nasul nostru nu aiurea prin pășunile sătmărene.

Leave a Comment