Rămâne cum am stabilit! Șapte comune sălăjene sunt în continuare fără medic de familie

Instituția Prefectului Sălaj a găzduit miercuri, 17 aprilie, ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. În cadrul întâlnirii, Ligia Marincaș – directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Olga Stana – președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut o prezentare generală a Sistemului de sănătate la nivelul judetului Sălaj, respectiv pachete de sănătate minim și de bază pentru asigurați, stadiul acoperirii comunelor cu medici de familie și puncte farmaceutice în comune, centre medicale de permanență.

Potrivit datelor prezentate, la nivel de judeţ, există un total de 114 cabinete ale medicilor de familie în contract cu CAS Sălaj, existând însă în continuare șapte comune fără medic de familie.

Prefectul Florin Florian a subliniat, în acest context, faptul că legislația în domeniul medical se va modifica în curând, astfel încât medicii de familie dintr-o comună să își poată deschide puncte secundare de lucru în alte comune, astfel încât să fie acoperit deficitul din cele șapte comune.

Directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaș, a precizat la rândul său că toate comunele din Sălaj beneficiază de cabinete medicale, care au fost sau pot fi autorizate.

Președinteel CAS Sălaj, Olga Stana, a reamintit faptul că valabilitatea cardurilor de sănătate care ar trebui să expire în această lună se prelungește automat cu doi ani, iar în ceea ce privește furnizarea de dispozitivele medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, lista de așteptare, de peste 700 de persoane, fiind soluționată în totalitate.

Leave a Comment