Radarele fixe, trase pe linie moarta

Radarele fixe, trase pe linie moartaCa urmare a sesizarilor facute la parchet de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, incepand cu 24 aprilie, autoritatile au decis suspendarea radarelor fixe din intreaga tara.

Potrivit unor surse oficiale, suspendarea este dispusa pentru intreaga perioada de derulare a anchetei.

ANRMAP a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca va cere in justitie anularea majoritatii contractelor privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica. Intr-adevar, incepand cu 24 aprilie, au fost sistate activitatile radarelor fixe din Salaj. Insa, acest lucru nu inseamna ca ele nu functioneaza. Singura deosebire este ca, pana la noi reglementari, cei care depasesc limita legala de viteza nu mai primesc comunicarile acasa, ne spune Liviu Cipleu, ofiter in cadrul Politiei Rutiere Salaj. Acesta precizeaza ca, potrivit legii, termenul in care aceste instiintari pot fi expediate de politie este de 6 luni. Astfel, daca situatia se deblocheaza in acest interval de timp, soferii care au riscat si au calcat pedala de acceleratie mai mult decat trebuie, se vor trezi acasa cu anumite surprize. Mai mult, Liviu Cipleu atrage atentia asupra faptului ca, in perioada imediat urmatoare, Politia Rutiera va demara o serie ampla de actiuni privind controlul traficului rutier in judet, la aceste operatiuni urmand sa fie folosite si radarele mobile.

Reamintim faptul ca, in judetul Salaj, radarele fixe sunt amplasate in comunele Bobota, Bocsa, Simnihaiu Almasului, Zimbor, Ileanda si Galgau.

In comunicatul de presa remis de ANRMAP se subliniaza faptul ca institutia face controale in toata tara privind amplasarea radarelor fixe si respectarea contractelor de achizitie publica, in urma sesizarilor primite de la Inspectoratul General al Politiei Romane. Astfel, echipele de control au ajuns, saptamana trecuta, in cateva judete, unde au aplicat deja amenzi de sute de mii de lei pentru doua primarii care nu au respectat procedurile privind contractele de achizitie publica. In Salaj, cel mai probabil, echipele de control vor ajunge in aceasta saptamana. In cazul in care se vor gasi nereguli cu privire la modul de atribuire a contractelor de achizitie publica, consiliile locale vor fi obligate sa revoce hotararile de incheiere a acestora.

Alte articole

Leave a Comment