Radarele fixe ard buzunarele salajenilor retroactiv

Radarele fixe ard buzunarele salajenilor retroactivDupa cateva luni de zile in care, saptamanal, erau amendati pentru depasirea vitezei legale in jur de 1.000 de soferi, intr-un final, saptamana trecuta, numarul lor a scazut semnificativ, la sub 200. Cauza – scoaterea radarelor fixe din functiune.

Chiar daca, din data de 24 aprilie, cele sase camere fixe din judetul Salaj si-au incetat activitatea, lucratorii de la Dispeceratul Politiei n-au reusit decat abia dupa doua saptamani sa intocmeasca toate procesele verbale pentru vitezomani. Astfel ca, cei care au savarsit vreo abatere in respectarea limitei de viteza legale inainte de data amintita, vor primi cu siguranta amenda acasa. Numai din saptamana 8-14 mai, in rapoartele Politiei au aparut doar conducatorii auto depistati de cele trei aparate radar mobile amplasate pe masinile politiei salajene. Din cei 589 de soferi amendati, 184 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, toti fiind pozati de aparate radar mobile, 15 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar un numar de 49 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Astfel au fost suspendate permise auto pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (8 persoane), pentru conducere autovehiculului cu defectiuni tehnice grave (doi soferi), pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h (cinci persoane), pentru nerespectarea semnalelor acustice si luminoase la trecerea la nivel cu calea ferata (o persoana) si pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor si efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens (33 de conducatori auto). Au fost sanctionate contraventional 76 de persoane care, in calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 11 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si alte sase persoane pentru conducerea carutelor tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In aceeasi perioada, au fost retinute si un numar de 20 de certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si doua accidente de circulatie grave soldate cu doi raniti grav, precum si doua accidente usoare soldate cu ranirea usoara a trei persoane. Insa statistica arata o scadere a numarului de accidente. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 46 de accidente grave soldate cu patru morti si 55 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 51 de accidente grave soldate cu noua morti si 63 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai putin cu cinci accidente grave, cinci morti si opt raniti grav.

La finele perioadei analizate, actiunile Politiei Rutiere din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, au condus la constatarea a cinci fapte de natura penala – patru pentru conducere cu alcoolemie peste limita legala si unul pentru conducere fara permis – si 682 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 68.000 de lei.

Alte articole

Leave a Comment