Purtați masca și completați declarația: polițiștii și jandarmii au împânzit județul!

Peste 2.000 de persoane au fost legitimate, în cadrul unei acțiuni ce a avut loc vineri, de polițiști, polițiștii locali și jandarmi, în cadrul acțiunilor pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului virus. Amenzile aplicate au fost mari, iar situațiile cele mai frecvente pentru care sălăjenii au primit amendă au fost cele legate de nerespectarea măsurilor luate de autorități în pandemie. Polițiștii au identificat 135 de persoane care nu au respectat interdicțiile impuse, 116 dintre acestea au fost sancţionate pentru că nu purtau masca de protecţie, iar 19 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie. Alte 19 amenzi au fost aplicate de jandarmii sălăjeni, dintre care 15 au aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi patru pentru lipsa declaraţiei. Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală au aplicat şi poliţiştii locali 11 amenzi. În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost legitimate 2.272 persoane, fiind verificate şi 129 mijloace de transport persoane, dintre care 110 au fost mijloace de transport în comun. De asemenea, forţele de ordine au verificat şi 149 de societăţi comerciale, dintre care 74 au fost restaurante/terase/alte medii de interes, fără a fi constatate nereguli. Totodată, pe raza judeţului, pe lângă aceste acţiuni au fost desfăşurate şi 16 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în doar 24 de ore este de 42.500 de lei.În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi 116 poliţişti, 89 jandarmi şi 28 poliţişti locali. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
Atenție!
Reamintim cititorilor faptul că începând din dimineața zilei de luni, ora 5, comuna Crișeni intră în carantină, astfel încât completarea declarației se impune pe tot parcursul zilei, în lipsa legitimației valabile de la locul de muncă sau a adeverinței de la angajator. Declarația este necesară atât în comună cât și atunci când se intenționează ieșirea din localitate, în baza unui motiv întemeiat ce trebuie menționat pe declarație. Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice deschise (pe stradă) ori închise.

4 Thoughts to “Purtați masca și completați declarația: polițiștii și jandarmii au împânzit județul!”

 1. Anonim

  Risipa maxima de resurse….Am vazut cum se odihnesc politistii in masini la caldurica si in capatul Ortelecului si la intrare in Aghires…….

 2. Neamtul

  jeg de tara am ajuns,ziceti o tara din europa unde trebuie sa ai la tine o declaratie din asta sa iesi din casa,care intre noi sa fie vorba poate fi fentat in ultimul hal, zici de ex. ca te duci la bunica in dumbrava sa i cumperi medicamente ,ce face organul?merge cu tine in dumbrava sa vada daca ai o bunica,mori de ras dar e de plans in ce hal a ajuns tara asta si asta e inceputul

  1. Anonim

   Sunt mai multe tari in lume care folosesc sau au folosit astfel de declaratii pe propria raspundere: Franta, Italia, Emiratele Arabe, Grecia ca sa numesc doar cateva. Gasiti mai multe informatii pe internet, daca aveti rabdare sa cautati.

 3. Isus

  Deci pana la Irua se uita la declaratie si in interiorul zalaului?, sau numai atunci ai nevoie cand esi din oras?

Leave a Comment