Punctul de eliberare a paşapoartelor de la Şimleu, închis până la final de septembrie

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Sălaj face cunoscut faptul că în perioada 15 august – 30 septembrie se suspendă activitatea și programările on-line pentru punctul mobil de lucru din Șimleu Silvaniei, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Sălaj.

Preluarea cererilor privind eliberarea pașapoartelor se face, la sediul din Zalău, la două ghișee, unul din ele fiind rezervat programărilor on-line. La un al treilea ghișeu se realizează eliberarea pașapoartelor. Ghișeelefuncționează luni, între orele 8.30-18.30 și marți-vineri, între orele 8.30-16.30.

Instituția Prefectului reamintește faptul că este operațională platforma pentru programarea online a solicitanților de pașapoarte simple (indiferent de tip), disponibilă la adresa www.epasapoarte.ro. Astfel, cetățenii vor putea să gestioneze mai bine timpul personal alocat pentru obținerea documentelor de călătorie.

Plata taxelor pentru eliberarea pașapoartelor se poate face la unitățile CEC Bank sau Trezorerie, dar și la Poșta Română, on-line sau prin virament bancar, cu ordin de plată. Pașapoartele pot fi primite la adresa de domiciliu, prin curier, sau pot fi ridicate de la sediile SPCEEPS din reședințele de județ sau de la ambasade.

Mai multe detalii privind documentele necesare, modalităţile de plată a taxelor, procedura şi condiţiile în care se fac programările on-line pot fi obţinute pe pagina web a Instituţiei Prefectului – Judeţul Sălaj, www.sj.prefectura.mai.gov.ro, la secţiunea dedicată Serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, pe pagina de internet www.epasapoarte.ro la secţiunile acte necesare şi programare-instrucţiuni, precum şi pe pagina de internet a Direcţiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Leave a Comment