Protecţia Copilului Sălaj raportează plângerile privind părinţii care au mers cu copiii la proteste

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.
„Ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presă al ANPDCA, în baza Legii 544/2001, în legătură cu numărul de plângeri care au fost adresate instituţiei cu privire la numărul de persoane care au mers la proteste însoţite de copii, Biroul de Presă al Autorităţii a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte astfel de plângeri le-au fost adresate. Menţionăm că cererea Biroului de Presă al Autorităţii către direcţii a fost adresată doar pentru a oferi un răspuns exact celor care au adresat cereri în baza Legii 544/2001”, a precizat Cristian Vasilcoiu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.
El a mai spus că „această acţiune are caracter pur informativ, menită a veni în întâmpinarea rezolvării, cu celeritate, a cererilor primite de Autoritate, în baza Legii informaţiilor de interes public”.
O astfel de solicitare a ajuns şi la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, lucru confirmat, de altfel, de către directorul instituţiei Violeta Milaş. Aceasta a precizat că până la această oră, la DGASPC Sălaj nu a fost depusă nicio plângere care să îi vizeze pe părinţii care au mers cu copiii la manifestaţiile antiguvernamentale.
Potrivit Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, „copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice”.

10 Thoughts to “Protecţia Copilului Sălaj raportează plângerile privind părinţii care au mers cu copiii la proteste”

 1. Anonim

  Atitudine comunista! Nu poti nici sa iesi cu copiii in piata? Vai de tara aceasta, condusa de idioti.

 2. Tema de partid

  venita de la Erdogan de Teleorman.

 3. Protecția Hoților

  Dacă rău-intenționații ăia de prim-miniștri (ăla real de Teleorman și cu ăla fictiv=sluga lui) nu treceau prin guvern ordonanța hoților de care n-a știut nici un ministru pînă la ședință și nici nu era pe ordinea de zi, atunci nu ieșea nici un copil la miting împotriva lor!

  1. soso

   daca vedeti bine e legea din 2004, nu il apar pe dragnea, dar nu el a dat legea in 2004

 4. ada

  ce ar fi asa de greu pt psd sa recunoasca ca a gresit si sa guverneze in continuare? Acum o tot scalda, pierd voturi in viteza. Inainte era de vina Basescu pt orice, acum e Iohanis si copiii care au iesit in piata.

 5. Anonim

  copiii nu au mers de buna voie la proteste ci au fost DUSI , deci folositi ca sa fie un numar cat mai mare . e echivalent cu a-i duce la cersit .

 6. Anonim

  9:06 vorbesti pe nas ,se pare ca nu vreti sa pricepeti,voi astia HOTII -indiferent ca sunteti de stanga sau de dreapta -ca lumea s-a saturat de atata hotie si prostie.As vrea sa te vad ducandu-ti intradevar la cersit ,copiii sau nepotii ,dupa ce acesti mafioti ar jupui tara si ar arunca la noi ceilalti ,asa cate un oscior ca sa nu murim de foame.Dar poate ,esti un privilegiat al acestui sistem mafiot si nu te intereseaza lucrurile astea .

 7. miau miau

  In sua franta germania anglia merg copii la proteste? raspuns ;nu au voie,asa ca lasati vraejala sase aplice legea punct

 8. Anonim

  9.06 si 19.07 se vede ca esti aceeasi persoana.De fapt toata lumea stie cine esti nu mai are rost sa scriem.Ai ramas singura aparatoare a PSD-ULUI CORUP

 9. eu

  la manifestatiile electorale ale psd unde firea olguta si altii au fost cu copii atunci nu a fost legea respective ?hai sictir penalilor si mai lasatineeeeeeeeeeeeeeeeee

Leave a Comment