Proiectul internet la sate: doar trei localități din Sălaj sunt programate pentru acest an

Proiectul Ro-Net, prin care ar trebui introdus internet broadband în 783 de sate și comune din toată țara, se află foarte departe de finalizare, deși ar fi trebuit încheiat încă de anul trecut. Ministerul Comunicațiilor a recepționat, până la finele anului 2017, lucrările din doar 302 de localități, iar pentru 2018 mai rămân de finalizat și recepționat peste 400 de localități. În județul Sălaj, doar trei localități – Cosniciu de Jos, Doh și Sub Cetate – sunt programate pentru acest an.

Proiectul Ro-Net constă în concesionarea lucrărilor de proiectare și construire a unei infrastructuri naționale de comunicații și operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicații în localitățile țintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de județe care nu beneficiază de acoperire prin rețelele operatorilor prezenți pe piață. Localitățile acoperite de Ro-Net sunt în număr de 783, cu 137.000 gospodării și 400.000 locuitori, conform datelor de la momentul atribuirii contractului.

În anul 2017, în județul Sălaj, a fost introdus internet în cinci localități: Lazuri, Mineu, Sîncraiu Almașului, Șeredeiu, Sîntă Măria.

Leave a Comment