Primim la redactie

Dupa cum bine se stie, fondul scolii exista in fiecare unitate de invatamant, sub numele de donatie din partea parintilor. Dar, din pacate, cei din conducerea administrativa a scolii au folosit acest lucru ca si un obiect de santaj pentru obtinerea atestatului profesional. Nu de putine ori veneau profesori la noi spunandu-ne ca ,nu intrati in atestat pana nu dati fondu scolii.

O alta problema a aparut in momentul in care Corpul B a fost dat in folosinta, dupa perioada de renovare. Dupa putin timp, prima usa a fost distrusa, iar faptasul a fost prins si obligat sa plateasca dauna.

In 14 martie 2009, o noua usa a fost sparta. Negasindu-se faptasul, clasa care a fost prin preajma usii a fost numita vinovata de profesoara de servici care, bineinteles, in decursul pauzei nu se afla, asa cum este normal, pe coridor, ci era in cancelarie . Ca sa nu se streseze sa gaseasca vinovatii, in regulamentul scolii scrie ca, daca nu se gaseste vinovatul, plateste clasa care se afla la locul nepotrivit in momentul nepotrivit.

Alte 3 clase, printre care si clasa a XII-a D, sunt puse sa plateasca o alta usa, dupa ce profesorul a vazut ca e sparta usa abia la terminarea orelor de curs. Putea oricare sa dea cu piciorul in usa, chiar daca nu a avut ore sau legatura cu clasa respectiva.

Un referat despre aceste fapte a fost intocmit in data de 15.05.2009, la 2 luni de la fapte, iar inregistrarea acestui act oficial a fost facuta la data de 18.06.2009, moment in care anul scolar era terminat. Legea spune ca, in decurs de 30 de zile de la intocmire, inregistrarea oficiala trebuie facuta. In referat scrie ca deterioararea cabinetului B11 s-a produs in preajma clasei a XII-a F, insa nu stim daca acest lucru releva vinovatia acestei clase. Totul a culminat cu ziua de azi 14.07.2009, cand trebuia sa ne scoatem diplomele de bac. Am fost socati cand am vazut ca noi, cei din a XII-a F si a XII-a D, suntem presupusii vinovati pentru distrugerea usilor. Totusi, au fost si norocosi care au ajuns mai repede decat doamna directoare, cea care a dat ordin sa nu ni se mai dea diplomele decat in schimbul sumei de 10 lei/elev, pentru un lucru pentru care nu s-a dovedit concret ca suntem vinovati. Ne intrebam cum vor putea recupera acei bani de la elevii care au deja diplomele. Am avut discutii cu doamna directoare, careia i-am cerut un act oficial cu decizia consiliului de administratie, dar, bineinteles, acest act nu exista. Exista doar referatul, care nu este semnat decat de doamna director si domnul tehnician, si nu si de catre diriginti, care trebuia sa ia la cunostinta fapta.

Tot pe parcursul acestui an s-a mai intamplat ca profesorii, sau cei care au facut comanda la culegeri pentru bacalaureat, sa uite sa returneze cate 5 lei de elev, bani proveniti din reducerea facuta de catre firma distrubuitoare. Cand l-am intrebat pe profesorul responsabil, acesta ne-a raspuns ca banii nu sunt la el si ca nu stie nimic. Nimeni nu stie nimic cand e vorba de bani. Si sunt cam 100 de elevi care nu au primit cei 5 lei.

Tot la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu diploma de bacalaureat a costat 25 de lei, si nu 22, ca la alte licee. Ne intrebam si acum de ce aceasta diferenta de bani?

Alte articole

Leave a Comment