Primarul Radu Căpîlnaşiu: „Hala agroalimentară este un proiect deosebit, cu care Primăria Zalău se mândreşte”

 

Hala agroalimentară care urmează să fie inaugurată în această primăvară, şi-a deschis luni porţile pentru presa sălăjeană, care, avându-l ca ghid pe primarul zălăuan Radu Căpîlnaşiu, a putut vizita spaţiile din interiorul complexului, spaţii care în scurt timp vor fi accesibile tuturor cumpărătorilor.

Obiectivul de investiţii „Complex agroalimentar în zona centrală a Municipiului Zalău” este un proiect derulat de Primăria Municipiului, având ca scop realizarea unui complex agroalimentar cu subsol, parter şi etaj, în zona centrală, cu spaţii comerciale pentru legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate etc., inclusiv o parcare subterană cu 50 de locuri. Investiţia a fost aprobată prin HCL nr. 352 din 21 decembrie 2009. Lucrarea a demarat în 30.08.2011, când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor către asocierea S.C.COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A. Barcelona, S.C. CONSINIT S.R.L. Zalău şi S.C. IANUS S.R.L. Zalău, clasată pe primul loc în cadrul acordului cadru de lucrari. Contractul cu aceasta a fost reziliat în data de 1 februarie 2013, pentru nerespectarea, de către constructor, a termenului contractual de finalizare a lucrărilor. În această perioadă au existat două întreruperi ale lucrărilor, pentru timp friguros (iarna 2011-2012 şi 2012-2013). Lucrarile au fost executate, începând cu anul 2013, de către S.C. ACI CLUJ S.A. Cluj-Napoca, a doua clasată în cadrul acordului cadru de lucrări. Valoarea investiţiei este de 14.200.000 lei, conform realizărilor la 31 decembrie 2014 şi a sumei alocate pe anul 2015, în lista de investiţii a Primăriei municipiului Zalău, pentru acest obiectiv de investiţii. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată printr-un credit contractat de către Primăria Municipiului Zalău, la CEC Bank şi din bugetul local.

Interiorul complexului oferă o imagine de ansamblu plăcută, modernă. Lucrarea a benficiat de materiale de bună calitate, îmbinate ingenios şi cu gust, dar şi de o repartizare a spaţiilor foarte bine efectuată. Finisajele sunt bine făcute, accesul dintr-un spaţiu în altul se face cu uşurinţă, fiecare sector pare a fi gândit şi amplasat în zona cea mai potrivită. Hala agroalimentară din Piaţa centrală este cel mai mare spaţiu comercial de acest gen din judeţul Sălaj, având o suprafaţă construită desfăşurată de peste 4855 metri pătraţi.

La subsol sunt amenajate spaţii destinate exclusiv depozitării mărfurilor, iar în exterior se va amenaja o platformă pentru vânzarea pepenilor, toate acestea pe o suprafaţă utilă de 1703 mp.

Parterul halei, un spaţiu generos având o suprafaţă utilă de 1.284 mp, este locul în care urmează să fie amplasate standurile de vânzare a produselor vegetale, produselor apicole, lapte şi produse derivate. Tot la parter vor exista o patiserie şi o simigerie. Ca o paranteză la acest subiect, sperăm ca aceste două spaţii să fie obţinute de profesionişti şi de comercianţi care să ofere produse din această categorie, de o calitate superioară celor pe care le întâlnim prin oraş, şi care lasă mult de dorit.

Etajul, pe aceeaşi formă circulară, cu o suprafaţă utilă de 1.394 mp, va fi destinat comercializării produselor şi semipreparatelor din carne, panificaţie, patiserie, cofetărie sau a produselor alimentare preambalate. Tot la etaj vor exista şi unităţi tip fast-food, dar şi o cafenea care urmează să fie amplasată într-un spaţiu cu vedere spre aleea către muzeu, acolo unde, aşa cum a declarat Radu Căpîlnaşiu, vor putea fi organizate nu doar activităţi de comerţ ci si evenimente diverse, lansări de carte, spectacole inedite, prezentări de produse sau expoziţii în aer liber.

În complex vor exista spaţii de depozitare, locuri speciale de spălare a legumelor şi fructelor dar şi un birou dotat cu un laborator aparţinând Direcţiei Sanitar-Veterinare, situat în imediata vecinătate a raioanelor de carne şi preparate din carne.

Parcarea complexului este bine organizată accesul se face în mod facil prin rampele existente la intrarea dinspre piaţă. Preţul unui loc de parcare va fi probabil acelaşi cu cel practicat în mod normal în parcările cu plată din oraş, cu siguranţă că ar fi fost de preferat modelul celorlalte complexuri comerciale, care au parcări gratuite, însă acest lucru se pare că nu a fost posibil.

Nu s-au făcut promisiuni ferme cu privire la o dată la care se va deschide hala însă atât primarul cât şi cei din echipa care au executat această lucrare au spus că doresc ca până la sărbătorile de Paşti, hala să fie inaugurată. Lucru pe care şi noi ni-l dorim şi care sperăm să se şi realizeze.

 

2 Thoughts to “Primarul Radu Căpîlnaşiu: „Hala agroalimentară este un proiect deosebit, cu care Primăria Zalău se mândreşte””

  1. ADRIANA

    Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email: :adriana.dragoi05@yahoo.com

Leave a Comment