Primarul contraatacă

În replică la acuzele aduse de către oficialii E-Star Ungaria, Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, susţine că municipalitatea este dispusă să cumpere magistrala, însă intenţia nu poate fi pusă în practică până ce instanţa nu va da o sentinţă. „Avem şi o hotărâre a Consiliului Local, şi banii necesari cumpărării magistralei, dar nu putem face nimic, deocamdată, întrucât lichidatorul a contestat în instanţă contractul prin care Distriterm a vândut magistrala companiei E-Star. Curtea de Apel Cluj se va pronunţa în acest litigiu în 21 octombrie. După aceea, vom şti cum stăm, dacă achiziţionăm sau nu conducta”, a declarat primarul.
„Vrem să facem achiziţia în condiţii de legalitate”, a ţinut să sublinieze Căpîlnaşiu.

Alte articole

4 Thoughts to “Primarul contraatacă”

 1. Anonim

  MANASTIRE CONTRAATACA, MURESAN, VADAN, SAUCA SI VILCOVSCHI RAMAN GURA CASCATA!

  DOSAR DE POLITICIAN: Radu Căpîlnaşiu, primarul SEMAFORIST de la Zalău

  Astăzi, rubrica „Dosar de Politician” se întoarce pe frumoasele plaiuri ale Terrei Silvanie, adică la Sălaj. Primarul oraşului Zalău- reşedinţa judeţului- este un admirator mai vechi al emisiunii noastre.
  Dacă vă mai aduceţi aminte, primarul Radu Căpîlnaşiu pe numele său, ne-a solicitat un drept la replică memorabil. Căpîlnaşiu era supărat că am spus despre domnia sa că este “ficior fain, înalt şi oacheş”. De parcă şi-ar fi dorit să fie mic la stat şi mare la sfat… Ardeleanul Căpîlnaşiu era supărat nevoie mare şi pentru că eu personal, ardelean de felul meu, pripăşit la Bucureşti, am spus despre confraţii mei ardeleni că suferă de boala pământului: vor să aibă cât mai multe proprietăţi şi terenuri.
  Căpîlnaşiu este liberal, după cum va spuneam, şi este la al treilea mandat de primar la Zalău. Cu toate acestea, oraşul se scaldă într-o sărăcie specifică oraşelor mai mici de provincie care se învecinează cu oraşele capitale regionale. Zalăul este doar o uliţă mai mare a Clujului. Căpîlnaşiu nu contează politic la Bucureşti, deşi este unul dintre cei mai vechi primari liberali. El este mai nou locotenentul lui Eduard Hellvig, zis Edy, fostul ministru PNL al Dezvoltării din Guvernul Ponta I. Edy este secretarul general al PNL şi mâna dreaptă a preşedintelui Crin Antonescu. Hellvig este “măritat”, cum se spune în Ardeal, la Zalău, adică soţia sa s-a născut în oraş. Socrul lui Hellvig a fost un important şef în Poliţia Română. În paranteză fie spus, din Sălaj îşi au obârşia mulţi băieţi cu ochi albaştri – cel mai celebru fiind Virgil Măgureanu, fostul şef SRI sau mai nou generalul Marcel Opriş, şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
  După ce USL a ajuns la putere, primarul Zalăului era să plângă de fericire. În sfârşit putea să aducă bani la Zalău pentru diverse proiecte. Numai că, după cum vom vedea, noi românii nici atunci când primim bani europeni pe gratis nu ştim cum să-i cheltuim. De fapt, această incapacitate, zic eu intelectuală de-a dreptul, de a cheltui în mod corect banii europeni este motivul principal al situaţiei noastre economice dezastruoase.
  Aşadar, ministrul Hellvig s-a ocupat personal să direcţioneze la Zalău diverse proiecte din fondurile Programului Operaţional Sectorial. Vorba ceea: dădea banii acasă, în Ardeal, aşa cum a procedat Emil Boc pe vremuri la Cluj. Aşa s-a trezit primarul Căpîlnaşiu cu un buget astronomic pentru micul oraş Zalău, de aproape 4 milioane de euro, pentru realizarea unui sistem integrat de semafoare inteligente. Bun. Nu mai contează că Zalăul se întinde cât o aruncătură de băţ şi că nu era nevoie de astfel de semafoare, important era că la Zalău au venit nişte bani de cheltuit. Contractul a fost atribuit politic pe repede înainte companiei UTI Bucureşti, celebră pentru afacerile cu statul. Evident, inspectorii autorităţii de audit au descoperit nereguli majore în modul de execuţie al lucrărilor şi pe parcursul licitaţiei organizate de primărie. Astfel că a fost aplicată o corecţie de aproape 500 de mii de euro, bani pe care primarul Căpîlnaşiu trebuie să-i plătescă din bugetul primăriei Zalău. Incompetenţa este însă la ea acasă la Zalău: după ce primăria a dat drumul sistemului inteligent de semafoare, s-a declanşat haosul în oraş. Motivul: vechiul sistem de trafic nu fusese adaptat la noul sistem introdus de compania UTI. A urmat un scandal monstru între şeful Poliţiei Sălaj şi primarul Căpîlnaşiu, care aruncau vina unul celuilalt, plus înjurăturile de rigoare din partea zălăuanilor către primărie. Nimeni nu înţelege de ce a fost nevoie de un nou sistem de semaforizare în Zalău în contextul în care acum 2 ani primăria a cumpărat semafoare noi, din bugetul oraşului, care funcţionau foarte bine.
  Foarte inteligentul Căpîlnaşiu s-a trezit pe cap şi cu alte probleme cauzate de proastă gestionare a fondurilor europene. Zicala: “ai grijă ce-ţi doreşti” i se aplică foarte bine. A vrut bani europeni dar nu ştie ce să facă cu ei. Primăria Zalău a primit o corecţie financiară de aproape 100 de mii de dolari pentru proiectul „Amenajare peisageră a parcului central municipal Zalău”. Motivul: primăria a descalificat ilegal două firme care au participat la licitaţie. Firma câştigătoare era evident o firmă de casă a primăriei.
  Colac peste pupăză, vara aceasta, primarul Căpîlnaşiu şi-a făcut concediul pe bani publici în Statele Unite ale Americii, alături de soţia şi de fiul său, Lucian Căpîlnaşiu. Ei au vizitat-o pe fiica vitregă a primarului, stabilită la Chicago. Oficial, Căpîlnaşiu şi-a decontat vizita în Statele Unite pe motiv că vizitează comunitatea de români stabilită în oraşul american. Fiul vitreg, Lucian, a făcut furori pe Facebook cu pozele din America, beizadeaua primarului conduce maşini la lux şi trăieşte pe picior mare la Cluj, din banii de bugetar ai tăticului…
  La prima vedere, problemele de la Zalău par minore. Peste tot în România însă primarii şi funcţionarii publici incompetenţi pierd zilnic bani europeni pentru că nu ştiu să organizeze în mod corect licitaţiile sau pentru simplu motiv că vor să fure banii. Aleşii locali îşi bat joc cu seninătate de singura sursă reală de finanţare a economiei, iar asta va duce România în colaps cât de curând…

 2. Anonim

  No , am vazut la tv asta

 3. marius goron

  Alta insiruire de „cuvinte goale”.Dreptul la replica cistigat de d-l Capilnasiu este bun cistigat.Continuarea dosarului de politician-volumul II, o alta insiruire de „cuvinte goale”.Pe cind volumul… ?

 4. anonim

  si tot nu-i crapa obrazul,nu are rusine nu are scrupule omul asta,pana cand va continua?cine ii acopera spatele?

Leave a Comment