Primăria Zalău a depistat cine a aruncat deșeuri din construcții pe centură

Magazin Sălăjean prezenta într-un articol, marți, situația (repetată) existentă pe tronsonul 1 al șoselei ocolitoare din Zalău, respectiv faptele iresponsabile ale unor persoane care aruncă pe marginea șoselei deșeuri provenite din construcții, acoperișuri dezafectate, moloz și pământ. În urma articolului, reprezentanții Primăriei Zalău au demarat o anchetă și au identificat în scurt timp autorul acestei fapte care, din păcate, nu reprezintă o noutate pe această șosea. Iată ce ne-au transmis reprezentanții municipalității:

Urmare solicitării dumneavoastră din data de 2 iulie 2019, în legătură cu depozitările necontrolate de deșeuri de pe șoseaua ocolitoare a Zalăului – DJ 191C, vă comunicăm faptul că inspectori din cadrul Direcției Corp Control s-au deplast la fața locului pentru identificarea tipului de deșeu depozitat și a contravenientului, deșeu care s-a dovedit a fi abandonat de către S.C. Drum Construct S.R.L.  S-a luat legătura cu șoferul camionului SJ 15 DRU, căruia i s-a întocmit proces verbal de sancționare contravențională pentru aruncarea molozului sau a pământului în alte locuri decât cele amenajate pentru acestea, conform planșelor foto prezentate.  În vederea stopării acestui fenomen, inspectorul de zonă al Direcției Corp Control face verificări periodice, chiar zilnice, pe șoseaua ocolitoare a Zalăului. Anterior a fost înaintată o adresă  Poliției Locale a Municipiului Zalău pentru intensificarea patrulării în zona menționată, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru identificarea persoanelor care depozitează necontrolat deșeuri și luarea măsurilor legale care se impun împotriva acestora”.

Chiar și prin aceste acțiuni de control și supraveghere absolut necesare, activități ce nu pot, firește, să acopere întreaga suprafață a șoselei de centură 24 de ore din 24, dar și celelalte drumuri din Zalău, respectul față de zălăuani, de mediu sau lipsa acestuia, rămâne principalul factor în fața căruia municipiul nostru rămâne vulnerabil pe mai departe. Depinde atât de proprietarii de terenuri, de fiecare cetățean, de societățile comerciale, dacă putem avea sau nu un oraș în care astfel de fapte să nu se mai repete. 

 

 

Alte articole

Leave a Comment