Primăria Zalău a executat silit peste 5.400 de contribuabili

Peste 5.400 de contribuabili din Zalău au intrat în vizorul primăriei Municipiului, în anul 2012 pentru că nu şi-au plătit obligaţiile fiscale către bugetul local, se arată într-un raport de activitate al primarului municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu.
Potrivit sursei citate, rău-platnicii, dintre care aproape 4.900 sunt persoane fizice, totalizează datorii în valoare de aproximativ 7,3 milioane lei. Pentru a recupera sumele restante, Primăria a emis titluri executorii si somaţii de plată reuşind să atragă la bugetul Zalăului mai puţin de o treime din suma totală. De asemenea, inspectorii municipalităţii au întocmit 831 de adrese pentru identificarea conturilor bancare deţinute de către zălăuani, ulterior fiind emise 626 de adrese de înfiinţare a popririlor. Pentru 35 de contribuabili persoane fizice, au fost întocmite procese verbale de insolvabilitate aferente sumei de 130 de mii de lei.
În cazul agenţilor economici din municipiu au fost emise 576 de tituluri executorii şi somaţii în valoare de 3,9 milioane de lei, din care s-au încasat mai puţin de 20 la sută. Pentru redobândirea sumelor restante s-au solicitat informaţii cu privire la conturile bancare pentru un număr de 401 contribuabili aflaţi în executare ulterior, au fost întocmite 276 de adrese de înfiintare proprire. Pentru un număr de 64 de contribuabili au fost întocmite procese verbale de insolvabilitate în valoare de 1,9 milioane de lei. Pe parcursul anului 2012 au fost întreprinse acte de executare la un număr de 101 contribuabili pesoane juridice, cu sume restante faţă de bugetul local al municipiului Zalău de 1,7 milioane de lei. Dintre acestea, 70 au fost rezolvate integral şi parţial, rezultând o sumă încasată de un milion de lei. La sfârşitul anului 2012, mai erau pe rol 36 de dosare de executare.

Ramona Vaida

Alte articole

Leave a Comment