Primăria Zalău vrea să reabiliteze clădirile istorice cu bani europeni

Trei clădiri de patrimoniu, trei străzi din municipiu şi bulevardul ar putea intra în reabilitare începând din 2014, prin accesarea de fonduri nerambursabile, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Zalău. Este vorba despre imobilul în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică, cel al Primăriei Zalău şi de clădirea albastră ce găzduieşte sediile PNL şi PSD, cărora li se adaugă străzile Corneliu Coposu, 22 Decembrie 1989, Gheorghe Doja şi b-dul. Mihai Viteazul. Iniţiativa vine în urma unei întâlniri pe care primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a avut-o cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), pentru a discuta despre liniile de finanţare ce vor fi deschise administraţiilor publice începând de anul viitor.
„Am dorit să am această întâlnire pentru a evalua posibilităţile de rezolvare a unor lucrări de reabilitare pe care intenţionăm să le realizăm în oraş, dar pentru care până acum nu am avut sursa de finanţare de la bugetul local şi nici posibilitatea de a accesa fonduri europene, pentru că nu erau deschise linii de finanţare pe aceste segmente. Informaţiile pe care le-am obţinut sunt importante, mai ales că după ce vom reuşi să finalizăm aceste lucrări, întreaga zonă centrală – centrul vechi al Zalăului – va fi complet reabilitată”, a precizat edilul.
Potrivit spuselor sale, reabilitarea celor patru artere va presupune nu doar rezolvarea porţiunii de pavaj, ci şi a problemelor de canalizare, respectiv reabilitarea canalizării pluvială şi parţial, reabilitarea iluminatului public.
Oficialii ADRNV au dat asigurări că programele de finanţare pentru proiectele de reabilitare termică vor continua, din 2014 ele urmând să fie extinse şi în zona instituţională. „Este o veste bună pentru noi, deoarece este o dorinţă mai veche să reabilităm termic unităţile de învăţământ, aşa că vor urmări să depunem proiecte în vederea obţinerii finanţării pentru toate şcolile şi grădiniţele din Zalău”, a precizat Căpîlnaşiu.
Şi dezvoltarea zonei industriale se află în atenţia primarului, în scopul dezvoltării mediului de afaceri şi atragerii de investitori. „Este vorba de intenţia de a dezvolta un parc industrial pentru care va trebui rezolvată problema terenului, respectiv achiziţionarea unei suprafeţe de cel puţin 5.000 de metri pătraţi”, se mai arată în comunicatul de presă.

Alte articole

2 Thoughts to “Primăria Zalău vrea să reabiliteze clădirile istorice cu bani europeni”

 1. Anonim

  INTERPELARE ADRESATA ORGANIZATIEI PSD SALAJ SI SENATORULUI GHEORGHE POP

  Autor: Cetateanul Consternat
  Circumscriptie electorala: Nr. 33 Salaj
  Colegiul electoral: Nr. 2, Zalau-Salaj
  Grup Politic : Niciunul

  Obiectul interpelarii – Pana Cand?

  Stimabililor politicieni,
  Pana cand ii veti permite cetatenei Daniela Elena Fizesan – Chisbora, membru PSD Salaj, sa se ocupe cu raspandirea unor zvonuri malitioase in legatura cu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop?

  Cu deosebita consideratie,
  Cetateanul Consternat

 2. bm

  D-na Vilcovschi,, Din pacate nu v-ati documentat corespunzator. Confundati lucrurlle ,Cladirea Directiei nu e o cladire istorica.Reveniti cu informatii si fotografii corespunzatoare.Primarul nu a spus prostii.E vorba de cladirea fostului Sanipid si a Centrului de librarii , aflata in prelungirea Bibliotecii si a Directiei pentru tineret si sport.

Leave a Comment