Primăria vrea părerea zălăuanilor despre monitorizarea parcurilor

La un an de la implementarea proiectului „Siguranţă publică în municipiul Zalău prin sisteme de supraveghere video amplasate în spaţii publice”, Primăria vrea să afle părerea cetăţenilor cu privire la efectele acestei investiţii.
În acest sens, pe site-ul zalausj.ro, zălăuanii sunt invitaţi să completeze un chestionar ce vizează gradul de satisfacţie al cetăţenilor privind siguranţa publică asigurată de sistemul de monitorizare din mai multe spaţii publice din reşedinţa de judeţ. Este vorba despre Parcul Pădure Brădet A şi B, Parcul de joacă Rotary din cartierul Brădet (zona Bisericii „Sfântul Ştefan”), Piaţa 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură), Parcul Central, parcul de joacă Păcii (str. Crişan, Bl. T159), Centrul Social de Urgenţă (Aleea Toamnei, cartierul Simion Bărnuţiu, fostul cămin de nefamilişti al Filaturii).
Administraţia locală şi-a propus să afle dacă zălăuanii se simt mai în siguranţă în spaţiile publice menţionate, ştiind că există un sistem de supraveghere monitorizat de Poliţia Locală şi cu cât apreciază că a crescut satisfacţia lor referitoare la siguranţa oferită de acest sistem.
Chestionarele completate vor fi returnate la email: medag@zalausj.ro sau la Centrul de Relaţii cu Publicul, din cadrul Primăriei Zalău.
Proiectul amintit a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană.
Prin această investiţie, în valoare de circa 600.000 de lei, au fost montate 84 de camere video în şase parcuri din Zalău, precum şi la Centrul Social de Urgenţă din oraş, în vederea creşterii siguranţei publice. Toate imaginile surprinse de camerele video sunt stocate la dispeceratul amenajat la sediul Poliţiei Locale, dispecerat ce funcţionează non-stop şi care monitorizează sistemul de supraveghere.

Alte articole

Leave a Comment