Premii pentru cele mai frumoase desene despre beneficiile consumului de lapte

Sute de elevi din 79 de şcoli ale judeţului au fost premiaţi pentru desenele realizate în cadrul concursului „Consumul de lapte în ochii elevilor”, ce s-a desfăşurat la finele lunii ianuarie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la concurs au participat peste 11.000 de elevi din învăţământul primar sălăjean, care au avut de făcut desene în care să evidenţieze beneficiile oferite de consumul de lapte, produsele lactate şi alimentaţia sănătoasă. De asemenea, în fiecare din cele 79 de şcoli participante s-au realizat activităţi de grădinărit.

„Concursul şi-a propus educarea elevilor, precum şi sensibilizarea părinţilor pentru a susţine consumul lapte şi de produse lactate autohtone (în special, lapte), promovând un stil de viață sănătos şi respectul faţă de viaţa personală”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Sălaj. Comisia de concurs din fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică a elaborat criteriile de jurizare şi de selecţie a câştigătorilor, astfel încât în fiecare şcoală s-au acordat câte un premiu I, un premiu II, un premiu III şi trei menţiuni.
Premiile şi menţiunile au constat în diplome, atlase botanice, acuarele, pensule, culori tempera la tub, creioane colorate şi ascuţitori. „Toţi elevii participanţi la concurs au primit ca stimulent creioane colorate, cu mină rezistentă şi au participat la o degustare de miere organizată în fiecare şcoală”, au mai arătat reprezentanţii ISJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment