Prefectul de Sălaj se implică în conflictul de la Silcotub

În contextul neînțelegerilor dintre sindicatul și conducerea Tenaris Silcotub, privind salarizarea și programul de muncă al angajaților fabricii din Zalău, prefectul județului Sălaj, Florin Florian a avut, luni, 6 august, o întâlnire cu liderul Sindicatului „Metalurgistul” Silcotub Zalău, Alexandru Rus, care i-a prezentat situația la zi privind problemele întâmpinate. Întâlnirea vine după mai multe discuții anterioare pe care prefectul le-a avut cu ambele părți.

Cu acest prilej, Rus l-a informat pe prefectul de Sălaj că propunerea de majorare salarială venită din partea angajatorului, în cadrul negocierilor anuale privind contractul colectiv de muncă în vigoare, nu i-a mulţumit pe sindicaliştii din fabrica de ţevi, existând neînțelegeri și în ceea ce privește programul de lucru în secțiile de producție. Preşedintele sindicatului a amintit de întrevederea pe care o va avea joi, 9 august, cu reprezentanți ai Ministerului Munciim privind unele modificări pe care sindicatul le solicită în ceea ce privește Legea Dialogului Social.

La rândul său, Florin Florian a precizat că va lua legătura cu fostul ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, inițiatorul unei noi legi a dialogului social, pentru ca atunci când ea va intra în dezbatere publică, să fie avute în vedere și solicitările sindicaliștilor din metalurgie.

„Prefectul județului Sălaj și-a exprimat disponibilitatea de a media o întâlnire între sindicatul și conducerea TenarisSilcotub, în conformitate cu prederile legale care stipulează că reprezentantul Guvernului în teritoriu acționează pentru menținerea climatului de pace socială și a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituționale și sociale, acordând o atenție constantă prevenirii tensiunilor sociale”, ne-au transmis reprezentanţii Prefecturii.

Alte articole

Leave a Comment