Povestea prăjiturilor preparate de gemenele revenite la Zalău după două decenii de muncă în străinătate

Mihaela și Simona sunt gemene, sunt sălăjence, au crescut împreună, au învățat împreună, au muncit împreună, iar după 20 de ani de muncă în străinătate au revenit acasă, la Zalău, pentru a pune bazele uneia dintre cele mai mari afaceri cu prăjituri din județ.

Pe Mihaela am întâlnit-o întâmplător. Voiam un tort pentru o zi de naștere. Sunt un ciudat, nu prea îmi plac prăjiturile, prefer cornulețele cu dulceață, dar aveam nevoie de un tort. Cineva m-a îndrumat spre un laborator de cofetărie din cartierul Sărmaș. Am ajuns la o casă, am bătut politicos la ușă și mi-a deschis o femeie amabilă, îngrijită, purtând un halat de protecție. M-a izbit rapid un miros de prăjituri, de blaturi, de creme, de dulce, de bun. M-am pierdut în lumea viselor dulci. În stânga erau vitrine frigorifice cu prăjituri, cu torturi, cu cornulețe și cu multe alte nebunii dulci. Am luat tortul, l-am plătit și asta a fost. Cred că a trecut un an și am revenit. Am bătut din nou la ușă și mi-a deschis aceeași femeie. Am simțit ceva, că acolo e o poveste. Am aflat că afacerea a fost pusă la cale de două surori gemene. Au fost plecate mulți ani în străinătate. Au revenit acasă și au ales să își pună în practică pasiunea lor din copilărie: prăjiturile. A venit momentul târgului de nunți din Zalău și am dat iar peste prăjiturile gemenelor. Voiam detalii, voiam să aflu povestea lor. Mihaela a acceptat cu greu să-mi acorde un interviu. I-am explicat că e simplu. A zâmbit și mi-a spus că pentru ea este simplu să facă prăjituri. Totul a început cu câțiva ani în urmă. Gemenele munceau în Italia, dar nu s-au gândit niciodată să rămână acolo. După 20 de ani de muncă peste hotare, Mihaela și Simona a decis că este timpul să se întoarcă acasă, să muncească în țară, dar nu știau ce. Mihaela este economistă, dar și-a amintit că îi plac prăjiturile, că dulciurile erau pasiunea lor din copilărie. N-au stat pe gânduri și au deschis la Zalău laboratorul de cofetărie. Multe produse sunt consacrate, cunoscute în România, iar rețeta altor prăjituri a fost învățată în Italia. Așa a început povestea prăjiturilor preparate de gemene.

Multă muncă

Ziua de muncă începe dimineața în laborator. Gemenele muncesc de dimineața până seara. Mihaela mi-a zâmbit spunându-mi că Simona este șefa pentru că este mai mare cu 15 minute. Afacerea s-a dezvoltat treptat, nu a sărit peste etape, le-a parcurs pe toate. Comenzile au început să curgă, a fost nevoie de deschiderea unui magazin la Mall, în Zalău, de angajați, de investiții în tehnologie. Afacerea a devenit pentru Mihaela și Simona parte din sufletul lor, din viața lor, iar prăjiturile lor ajung în cel puțin 40 de magazine și cofetării din Sălaj și județele învecinate. Nu mi-am propus să fac reclamă, să laud, dar e importantă, cred eu, povestea celor reușesc chiar și a colo unde e greu. Cine știe, poate învățăm ceva, poate învață unii care doar stau și se plâng cât de greu este.

One Thought to “Povestea prăjiturilor preparate de gemenele revenite la Zalău după două decenii de muncă în străinătate”

  1. […] Mihaela și Simona sunt gemene, sunt sălăjence, au crescut împreună, au învățat împreună, au muncit împreună, iar după 20 de ani de muncă în străinătate au revenit acasă, la Zalău, pentru a pune bazele uneia dintre cele mai mari afaceri cu prăjituri din județ. Pe Mihaela am întâlnit-o întâmplător. Voiam un tort pentru o zi de naștere. Sunt un ciudat, nu prea îmi plac prăjiturile, prefer cornulețele cu dulceață, dar aveam nevoie de un tort. Cineva m-a îndrumat spre un laborator de cofetărie din cartierul Sărmaș. Am ajuns la o… Citeste mai mult […]

Leave a Comment