Poșta Română promite distribuirea pensiilor înaintea Sărbătorilor Pascale

Poşta Română face demersuri ca pensiile să ajungă mai repede la beneficiari, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înaintea Sărbătorilor Pascale. Cel puțin așa a precizat, la finalul săptămânii trecute, directorul companiei – Horia Grigorescu. ”Nu doar că ajung toate pensiile la timp, ajung începând cu data de 1 aprilie. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, pentru că ei sunt de fapt eroii acestei situaţii, poştaşii, factorii poştali, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal. Nu pot să promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne stă în putere ca să ajungă banii cât mai repede la toţi pensionarii, să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor şi încercăm să venim cât mai repede la uşa fiecărui pensionar”, a afirmat Grigorescu, citat în presa națională.

Pensionarii, sfătuiți să păstreze distanța de 1,5-2 metri faţă de factorul poştal

El a recomandat pensionarilor să aibă la îndemână pixul propriu pentru semnarea taloanelor şi să păstreze distanţa de 1,5-2 metri faţă de factorul poştal. ”Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă dotaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv. Totodată, avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii şi se atestă că am dus respectivele pensii în casa omului. Distanţa este cea pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze – de 1,5/2 metri – şi din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor, tocmai pentru a putea să preîntâmpinăm orice eventual contact care ar putea să apară între poştaş şi pensionar”, a explicat şeful companiei.

2 Thoughts to “Poșta Română promite distribuirea pensiilor înaintea Sărbătorilor Pascale”

  1. Nu vorbesc deloc despre pensionarii de rand, cu pensii mici si foarte mici

    dar dupa modelul celor din privat, care vor intra in somaj tehnic cu 75%, ar putea si bugetarii de lux (aia cu salarii triplate, adminsitratie public, parlamentarii) sau pensionarii de lux sa ia 75% si nu 100% ca in prezent, ca si asa stau acasa.

Leave a Comment