Polițiștii rutieri împânzesc drumurile sălăjene

Poliţiştii sălăjeni au desfăşurat în tot judeţul, timp de trei zile, o acțiune pe linie rutieră, pentru depistarea celor care încalcă normele de circulație.

Începând de vineri, toate radarele au fost scoase pe drumurile județului, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Pe toată durata activităților (în intervalul 28 – 30 iunie a.c.), polițiștii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză şi au constatat două infracţiuni (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice).

În trafic, în cele trei zile, au fost reținute permisele de conducere a opt conducători auto, care au călcat pedala de accelerație peste limita legală. Potrivit reprezentanților IPJ Sălaj, și pe parcursul acestei săptămâni, cu precădere în zilele de weekend, controalele vor fi intensificate, fiind vizați cei care depășesc viteza legală, nu poartă centura de siguranță sau folosesc telefoanele mobile fără a avea activate un dispozitiv hands-free în mașină. De asemenea, pe linia alcoolului la volan, verificările în trafic vor fi intensificate în zilele de la sfârșitul săptămânii.

Unde vor acționa aparatele RADAR

 Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor acționa în perioada 1-7 iulie  pe următoarele sectoare de drum:

-DN  1F: Zalău- Poarta Sălajului-Sîncraiu Almașului-Zimbor și Zalău – Sărmășag – Bobota;

-DN  1H:Șimleu  Silvaniei – Vîrșolț și Jibou-Surduc;

-DN  1C:Ileanda-Glod-Gura Vlădesei;

-DN  19B: Nușfalău-Ip

-în municipiul Zalău pe bulevardul Mihai Viteazul

-în Jibou pe strada 22 Decembrie 1989

Poliția sălăjeană recomandă cu fermitate conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație și pe ceilalți participanți la trafic. Nu vă urcați niciodată la volan dacă aveți o stare accentuată de oboseală sau dacă ați consumat băuturi alcoolice!

 

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment