Polițiștii iau cu asalt drumurile județene. Câteva dintre punctele rutiere “minate” cu aparate Radar

Nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi motociclişti, sunt acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri în perioada de debut și pe parcursul minivacanței din acest sfârșit de săptămână, respectiv 23-26 ianuarie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj, pe linie de viteză, aparatele radar din dotarea IPJ Sălaj sunt amplasate atât în municipiu și orașe cât și pe drumurile naționale și județene. În perioada precizată, radarele vor fi prezente pe mai multe sectoare de drum, în tot județul. Astfel, câteva dintre punctele principale în care aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor acționa în perioada 23-26 ianuarie, vor fi pe următoarele sectoare de drum:

-DN  1F: Zalău- Poarta Sălajului-Sâncraiu Almașului – Zimbor și Zalău – Șărmășag – Bobota;

-DN  1H: Șimleu Silvaniei – Vârșolț și Jibou – Surduc;

-DN  1C: Ileanda – Glod-Gura Vlădesei;

-DN  19B: Nușfalău – Ip

-în municipiul Zalău, pe bulevardul Mihai Viteazul

-în Jibou, pe strada 22 Decembrie 1989

Reprezentanții IPJ Sălaj recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi, iar în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, să acorde atenţie sporită pentru a putea opri în orice moment în siguranţă. De asemenea, pietonii sunt sfătuiți să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, dar numai după ce s-au asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul. Șoferilor, dar și pasagerilor, li se solicită atenție la centurile de siguranță și, în cazul șoferilor, la folosirea telefonului mobil în timp ce se află la volan. Fiți prudenți în trafic și respectați regulile de circulație rutieră. Prudența și atenția reprezintă cele mai sigure căi prin care puteți ajunge fără probleme sau evenimente dramatice, la locul de destinație.

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Polițiștii iau cu asalt drumurile județene. Câteva dintre punctele rutiere “minate” cu aparate Radar”

 1. -în municipiul Zalău, pe bulevardul Mihai Viteazul

  adica de la Bradet la jandarmerie? Si unde mai poti merge tare? Pe centura? Nu sunt destule camera video si radare fixe in oras, mai trebuie sa stea si astia cu radarul mobil?

 2. Anonim

  Cat mai multe radare! Peste tot! In conditii nesimtirii cu care multi se urca la volan, este necesara chiar suplimentarea radarelor.

  1. Anonim

   sunt cele 5 radare fixe din Zalau si stau nefolosite de 5 ani

Leave a Comment