Poliția nu intră în vacanță. Sute de sancțiuni aplicate celor certați cu legea

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul estival 2019. Peste 180 de infracţiuni au fost constatate şi 2.600 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, valoarea acestora ridicându-se la 777.500 de lei. 

De la începutul lunii iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj acționează cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2019.

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră acţionează în dispozitivele de ordine și siguranță publică, iar de la 1 iunie şi până la data de 17 iunie au constatat 184 de infracţiuni, din care 37 la regimul circulaţiei rutiere, 50 contra patrimoniului, iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 31 de persoane.

În perioada de referinţă, oamenii legii au aplicat 314 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2.600 de sancțiuni, din care 32 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 922 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată au fost reţinute 146 de permise de conducere (45 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 36 de certificate de înmatriculare.

 Recomandări pentru siguranța în perioada estivală

Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor.

Iată câteva din sfaturile polițiștilor: Când plecați de acasă, încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau colectarea frecventă a corespondenței de către un vecin sau o persoană de încredere. Nu lăsați sume mari de bani sau valori în casă.

Nu postați pe rețelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteți departe de casă, întrucât poate constitui o invitație pentru hoți!

Acordați o atenție sporită lucrurilor personale atunci când mergeți să vă relaxați, în timpul ieșirilor la iarbă verde, la piscine, ștranduri sau la pescuit.

Nu lăsați obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plajă! În stațiune:

Când ați ajuns la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate lângă mașină. Nu expuneți sumele de bani pe care le dețineți!

Lăsați-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luați la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăților curente!

Nu lăsați nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenție sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă. Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise, pentru că aceasta este calea cel mai ușor accesibilă hoților.

Siguranța autoturismului: Stabiliți cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staționare pe timpul nopții.

Dacă doriți să vă odihniți puțin, nu opriți în locuri necunoscute și mai ales izolate.         

Nu lăsați niciodată în autoturism actele mașinii, bani sau alte documente importante.

Fiți prudenți când vi se solicită ajutorul. Nu luați în mașină persoane necunoscute și mai ales pe timpul nopții.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112.

 

 

 

Leave a Comment