În Zalău se plătesc impozite de lux pe străzi neasfaltate şi fără canalizare

Superficialitatea de care au dat dovadă lucrătorii din Primărie în ceea ce priveşte încadrarea unor străzi în zone de impozitare, dar şi lipsa de preocupare a consilierilor locali îi ustură la buzunare pe unii zălăuani.
Este şi cazul celor care locuiesc pe strada Mihai Eminescu, în imobilele numerotate de la 47 la 60, care s-au trezit că, în 2013, pentru plata impozitului pe terenul şi clădirile din proprietate au de scos mai mulţi bani din buzunare decât în anul precedent.
Explicaţia este simplă. Dacă până în 2012, tronsonul de case a fost încadrat în zona C de impozitare fiscală, de la începutul acestui an, printr-o hotărâre de Consiliul Local, locuinţele până la numărul stradal 60 au fost trecute la zona de impozitare A. Modificarea a fost realizată în ciuda faptului că în zona respectivă nu există nici asfalt, nici canalizare.
Întrebat cum justifică această situaţie, purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, Manuela Ghiuruţan, ne-a transmis: „Conform Direcţiei de Urbanism, ca urmare a modificării intravilanului prin PUG 2010, a dezmembrării terenurilor şi acordării unor noi nomenclaturi stradale în acea zonă, au rezultat inadvertenţe (neconcordanţe) ale numerelor poştale, implicit a zonelor de impozitare”. Cu alte cuvinte, problema a apărut de la prea multă muncă în birou şi, totodată, de la o prea puţină cunoaştere a realităţii din teren de către funcţionarii Primăriei Zalău. Nu că aleşii locali nu ar fi şi ei responsabili pentru această situaţie! Ei au fost cei care au aprobat, în luna mai a anului trecut, HCL 85/2012, prin care se face transferul la zona superioară de impozitare.
Potrivit reprezentantului municipalităţii, criteriile de impozitare a unei zone sunt stabilite în funcţie de mai multe aspecte, respectiv distanţa faţă de zona centrală, zonă de locuit sau zonă industrială, apropierea faţă de căile de comunicaţie, de modificarea îmbrăcăminţii stadale ori de reţelele tehnico-edilitare existente.
Norocul zălăuanilor de pe strada Eminescu este că funcţionarii din Primărie s-au dumirit, e drept, după un an, aşa că în luna mai 2013, consilierii locali au dat o nouă hotărâre, prin care case de numerele 47 şi 75, respectiv 48-70 sunt reîncadrate în zona C de impozitare fiscală.

Alte articole

4 Thoughts to “În Zalău se plătesc impozite de lux pe străzi neasfaltate şi fără canalizare”

 1. contribuabil

  Stati linistiti oameni buni ca nu numai in Zalau sunt astfel de situatii.In Jibou de exemplu se plateste impozit pe zona A dar canalizare si alte conditi prevazute de normative, ….. zero !!!!!!

 2. ass

  Haos la finantele salejene, totul e varza !!
  nimeni nu stie ce face, ce functie are, cine ii e seful si toti is speriati ca nu stiu ce cur sa pupe, altii mai descurcareti, le pupa pe toate din obisnuinta, astia fiind in general vechii si actualii sefii, plus pupincuristi consacrati din finantele salajene
  interesant este ca fosti sefi, au ramas sefii, s-au gasit locuri pentru fiecare, chiar si pe jos la adminisratia locala, unii dintre ei deja sunt plecati la „cursuri de specializare” prin tot felul de statiuni de recuperare, cica se duc boi si se intorc vaci
  au ajuns sefi la servicii si birouri, in care nici nu au ideie cu ce se ocupa, dar sunt SEFII !! in locul lor semneaza tot inspectorii de rand, deoarece sefii ori nu sunt acolo, ori nu stiu ce semneaza, si incep sa se balbaie in fata contribuabililor, cautand tot felul de scuze care mai de care mai puerile,
  ce e interesant este faptul ca majoritatea acestor sefi nici macar nu sunt cu masa in biroul in care sunt sefi, ei avand tot vechile birouri undeva pe la etajele superioare, unde sunt mai feriti de realitate, dar mult mai aproape de curul lui butirii
  daca astepti o hartie, ai de asteptat, mai ales daca trebuie semnata si de butirii, ori nu e la servici (99% din timp fiind „retinut” cu tot felul de probleme existentiale), ori nimeni nu stie cum trebuie redactata acea hartie si se incearca mai multe variante, pana ce se spera sa fi reusit varianta ceea buna
  daca ai o problema la finante, trebuie sa ai timp si nervi, pentru a intelege toate brambureala condusa si orchestrata de seful mare, ex-securist, butirii
  gresesc, daca ai fost securist, securist ramai pana la moarte

 3. Vasile Impozitatu'

  Intr-adevar se pare ca dupa cum actioneaza cei de la Serviciul Economic al Primariei,ar avea plan la adunat bani si belit contribuabili de impozite ca la vechile CAP/uri.
  Necazul este ca functionarul public greseste pe spinarea contribuabilului care-i plateste leafa,functionar pumblic care este pus acolo pentru a ajuta si servi cetateanul,nu pentru a-l trata ca pe un dusman!
  Atata timp cat functionarul public se considera luft/inspector si trateaza pe cel ce-i plateste salariul si in slujba caruia este pus,adica pe contribuabil il trateaza ca pe o sluga,nu e ok!
  Eu insumi am primit o decizie de impunere de la Impozite si taxe ,facuta dupa ureche de un functionar de acolo ,care imi recalculeaza impozitul,inclusiv retroactiv pe 5 ani !
  Ei bine,pana nu o sa cerem sanctionarea celor vinovati si sa-i actionam in judecata pentru abuz sineglijenta in serviciuserviciu si ne plecam capetele,umili,vom fi bayjocoriti in continuare!
  Nu se mai poate asa!
  Inspectorii astia de la taxe si impozite sunt pusi acolo sa verifice inclusiv realitatea din teren,nu sa lateasca bucile pe fotolii la caldurica pe banii nostrii.
  Daca nu le place ceea ce fac,sa lase pe altii,iar cei care gresesc sa fie dati afara sau daca au situatie grea in familie sa-i trimita la asfaltat la Citadin!
  Bataie de joc platita pe banii nostrii!
  Noi platim servicii cat pentru un restaurant de 6 stele si ei nu ne ofera nici macar servire ca la o amarata de placintarie neautorizata!
  Rusine celor vizati!

 4. Anonim

  Usl victorie…..traiasca comunismul

Leave a Comment