Peste două sute de firme au angajat șomeri sau absolvenți în 2014

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj a acordat, în primele trei luni ale acestui an, subvenții unui număr total de 217 societăți comerciale care au încadrat în muncă tineri absolvenți sau șomeri. ”67 de angajatori au beneficiat de subvenţie pentru angajarea absolvenților: o persoană absolventă a ciclului inferior liceului, 28 absolvenți de liceu și şcoală postliceală, 41 de absolvenţi de facultate. De asemenea, 150 de angajatori au beneficiat de subvenţie pentru încadrarea unui număr de 183 de şomeri din următoarele categorii prevăzute de lege: șapte unici întreţinători ai familiei monoparentale, două persoane care au mai puţin de trei ani până la pensie şi 174 de şomeri cu vârsta de peste 45 de ani”, ne-a declarat Alexandru Pura, directorul adjunct al AJOFM Sălaj.
Pe lângă aceste subvenții, AJOFM stimulează mobiliatea forței de muncă și poate acorda primă de încadrare, neimpozabilă, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, cu program normal de lucru, pe o perioadă de cel puţin 12 luni, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de localitatea în care îşi au domiciliul stabil. Mai mult, se acordă o primă de instalare, neimpozabilă, de 3.500 de lei, persoanelor care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează pe o perioadă de cel puţin 12 luni şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul. Totodată, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi ai şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de 500 de lei.

3 Thoughts to “Peste două sute de firme au angajat șomeri sau absolvenți în 2014”

  1. […] Via: Peste două sute de firme au angajat șomeri sau absolvenți în 2014 […]

  2. somer

    Ce prost e Pu(r)a ca nici nu isi stie propria lege … au dreptul cei care au mai putin de 5(cinci) ani pana la pensie, nu 3 … Dar ce-i sa faci, daca sta doar politic si fuge de la un partid la altul ca …curvele…Bravos PSD-ule!

  3. Dana

    Dar pe noi somerii de peste 40 ani nu ne vor de ce angajatorul se uita la varsta,studiile nu conteaza,pe noi cine ne ajuta ?

Leave a Comment