Peste 82 de tone de deșeuri s-au strâns după „Zilele Zalăului”

Chiar dacă municipalitatea a încercat să ia măsuri drastice împotriva celor care dau dovadă mereu de un comportament necivilizat, așa cum se întâmplă la fiecare eveniment de anvergură desfășurat în oraș, străzile și spațiile “călcate” de petrecăreți rămân de fiecare dată sufocate de gunoaie. Nu este vorba de un coș de gunoi stradal, plin ochi, nici de câteva ambalaje care se odihnesc pe trotuare ori înfipte în gardul viu, așa cum zilnic vedem pe străzile Zalăului. Discutăm despre zeci de tone de gunoaie strânse de societățile de salubritate după cel mai mare eveniment care are loc, anual, în județ, respectiv “Zilele Zalăului”. Sălăjenii și oaspeții care au trecut pragul județului nostru în această ediție a Zilelor Zalăului, au lăsat în urma lor 82 de tone de gunoaie.

Reprezentanții Primăriei municipiului Zalău ne-au comunicat faptul că, în cele trei zile de la sfârșitul săptămânii trecute, societatea Brantner a colectat 56 tone de deșeuri din municipiu, în timp ce Citadin a adunat de pe străzi și din locurile de desfășurare a evenimentelor, 56 de tone de gunoi. Numărul pubelelor, inclusiv al celor în care se colectează deșeurile reciclabile, a fost mărit; cu toate acestea, zeci de tone de deșeuri constând în ambalaje, hârtii, recipiente din material plastic, cutii de băuturi și altele, au fost strânse de pe jos, în special din zona Primăriei, dar și de pe bulevard. Iar dacă această sărbătoare reprezintă o excepție, tonele de gunoi fiind oarecum justificate după un asemenea eveniment (nu și aruncarea în alte locuri decât cele special destinate) rămânem cu cei needucați și mostrele lor de comportament de fiecare zi, zălăuani deloc puțini pe care nici Poliția locală, nici amenzile uriașe impuse de Primărie și nici camerele de luat vederi nu-i mai sperie.

 

 

One Thought to “Peste 82 de tone de deșeuri s-au strâns după „Zilele Zalăului””

  1. Anonim

    56+56 = 116 ton diferit de 82 tone. Bineânțeles aceste tone au fost facturate către primarie şi încasate de cele doua firme de salubritate. Cred că nu s-a pus virgula intre cifre

Leave a Comment